Kuzey Avrupa ülkesi okullarda cep telefonu yasaklıyor

Okullarda Telefon Kullanımı Yasaklanıyor!

Danimarka’da yeni yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 7 ila 16-17 yaş arası tüm öğrencilerin artık okula telefon getirmesi yasaklanıyor. Hükümet, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin derslerde ve teneffüslerde telefon kullanmalarını tamamen engelleyerek önemli bir adım atıyor.

Daha önce telefon yasağına karşı çıkan hükümet, Avrupa genelinde artan çocukların teknoloji kullanımına yönelik sıkı düzenlemelere katılarak bu konuda bir U-dönüşü yapmıştır. Danimarka refah komisyonu tarafından yapılan araştırmanın ardından hazırlanan raporda, okullarda telefon kullanımının yasaklanması önerileri sunulmuştu.

Danimarka Eğitim Bakanı Mattias Tesfaye, Politiken gazetesine yaptığı açıklamada, “Okulun, öğrencilerin odalarının bir uzantısı gibi olmaması gerekiyor. Eğitimin ve düşünmenin ön planda olduğu bir alan olmalı” diyerek kararın önemine vurgu yapmıştır.

Araştırmalara göre, gençlerin büyük çoğunluğu 13 yaşına gelmeden önce sosyal medya hesapları açıyor ve günlük olarak TikTok ve YouTube gibi platformlarda zaman geçiriyor. Uzmanlar, bu durumun çocukları zararlı içeriklere maruz bıraktığını ve sağlıksız kıyaslama kültürünü teşvik ettiğini belirtiyor.

Danimarka’daki komisyon ayrıca, teknoloji şirketlerinin çocukları zararlı içeriklerden koruması gerektiğini ve ebeveynlere çocuklarına erken yaşta telefon veya tablet vermeme çağrısında bulunuyor.

Benzer bir uygulama Fransa’da da hayata geçirildi ve çocukların 13 yaşından önce telefon kullanmamaları gerektiği sonucuna varıldı. Ülke, ilkokul ve lise öğrencilerinin okulda telefon kullanmasını yasaklayarak bu konuda önemli adımlar atmıştır.

Diğer yandan, Norveç de sosyal medya için minimum yaş sınırını 15 olarak belirlemiş ve çocukları teknolojik zararlardan koruma amaçlı önlemler almıştır.

Related Posts

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.

Düğün salonunun önünde adeta savaş çıkardılar

Bursa’da bir düğün salonunda iki aile arasında çıkan tekme ve yumruklu kavga, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.