Yerine kayyum atanan Eşbaşkan Alağaş: Kayyumlar kentlerde travmalar yarattı

Sofya Alağaş’a Yapılan Kayyum Ataması Üzerine

DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, gazetecilik döneminde hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla mahkemeye verildi. Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Alağaş’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi ve bu sabah belediyeye kayyum atandı. Yerine kayyum atanmasıyla ilgili konuşan Alağaş, kararın hızla alındığını ve davalara ilişkin adımların aceleyle atıldığını belirtti.

31 Mart yerel seçimlerinde Siirt’te DEM Parti adayı olan Sofya Alağaş, yüzde 49,64 oy alarak belediye başkanı seçilmişti, rakibi AKP’nin adayı ise yüzde 37,14 oy almıştı.

“Gazetecilik Faaliyetlerinden Yargılandım”

Sabah 5.30’da kendisine kayyum atama kararının tebliğ edildiğini aktaran Sofya Alağaş, hakkında verilen cezayla ilgili şunları söyledi;

  • 2022 yılında gazetecilik faaliyetleri sebebiyle gözaltına alındım ve sekiz gün sonra tutuklandım. Jin News imtiyaz sahibi ve yazı İşleri sorumlusu idim.
  • Hakkımda ajansta yayınlanan haberler nedeniyle soruşturma başlatıldı ve bir yıl tutuklu kaldım. Ancak tahliye oldum ve bu dava devam etti. Ben sadece bir gazeteci olarak vatandaşların haber alma hakkını savundum.
  • Gerçekleri yazdım fakat gazetecilik yapmak oldukça zorlaştı. Diğer gazetecilerin gözaltına alınmasını gördük. Durumum pek farklı değil; ben de gazetecilik faaliyetlerim nedeniyle yargılanıyordum. Ajansta ve sosyal medyada yayınlanan haberlerden dolayı iddianame hazırlandı ve bu sebeple yargılanıyordum.
  • Davam hızlı bir şekilde sonuçlandırıldı, ancak daha önce Siirt’te gazetecilik faaliyetlerim nedeniyle açılan başka bir soruşturma vardı ve bu iki dava birleştirilmeliydi fakat mesele anayasa mahkemesine götürüldü. Sonuç beklenirken alelacele karar verilerek dava sonuçlandırıldı.

“Taşıma Seçmene Rağmen Başkan Seçildik”

Seçimlerde taşıma seçmen olmasına rağmen belediyeyi kazandıklarını aktaran Alağaş, toplumun kutuplaştırıldığını belirtti. Gazetecilerin baskı altında tutulmasıyla toplumun kutuplaştırılmak istendiğini savunan Alağaş, kayyum atamalarının kentlerde ruhsal ve kişisel travmalara yol açtığını ifade etti.

Related Posts

İnşaat yasağı başladı, 150 gün sürecek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 15 Ekim’de sona erecek olan inşaat yasağı bugün başladı. Yasak 150 gün sürecek.

Fidan: ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bugün üçlü bir görüşme yapacağız

Fidan: ABD Dışişleri Bakanı Rubio ve Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bugün üçlü bir görüşme yapacağız

ABD’den Türkiye’ye füze satışına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye toplam 305 milyon dolarlık füze satışına onay verildiğini açıkladı.

Danimarka BM Güvenlik Konseyine acil toplanma çağrısı yaptı

Danimarka devlet televizyonu DR’nin haberine göre Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması yönünde çağrıda bulunduğunu açıkladı. Gazze’deki durumu “endişe …

Anket sonuçları ortaya çıktı: Vatandaş Özdağ ve İmamoğlu’nun tutuklanmasını yanlış buluyor

Ser Araştırma tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin vatandaşların genel kanaatini sordu.

Terör örgütü şifreli mesajla uyuyan hücreleri uyandırdı

Şehirlerde öz savunmanın geliştirilmesini isteyen PKK, Türkiye’nin birçok yerinde bombalı, silahlı saldırılar yapan gruplara üstü kapalı talimat verdi.