Windows 11 kurulumunda işler değişiyor: Tek açık kapı da kapanacak mı?

Microsoft, Windows 11 cihazlarının kurulum süreçlerinde önemli bir değişiklik yapıyor. Şirket, Windows 11 kurulumu sırasında internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabıyla oturum açmayı zorunlu hale getiren bir adım atıyor. En son Windows 11 Insider Preview sürümünde, bu gereksinimi aşmaya olanak tanıyan “bypassnro.cmd” betiğinin devre dışı bırakılacağı duyuruldu.

Windows 11’de internete bağlanma zorunluluğu yeni bir şey olmasa da, “bypassnro.cmd” adlı betik sayesinde kullanıcılar bu gereklilikleri aşabiliyordu. Özellikle, bilgisayarları farklı kullanıcılar için ayarlayan işletmeler veya Microsoft hesabına bağlanmak istemeyen bireyler için bu betik kullanışlı bir çözüm sağlıyordu.

Ancak, Microsoft yaptığı açıklamada bu değişikliğin temel nedenlerinden birinin güvenlik olduğunu belirtti: “Windows 11’in güvenliğini ve kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla bypassnro.cmd betiğini sistemden kaldırıyoruz. Bu değişiklik, tüm kullanıcıların kurulum sırasında internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı kullanmasını zorunlu kılıyor.

Bypassnro.cmd devre dışı: Kullanıcılar ne yapabilir?

Betik, en son beta sürümde devre dışı bırakılmış durumda ve bu değişikliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde üretim sürümlerine de yansıması bekleniyor. Yine de teknik bilgiye sahip kullanıcılar için geçici bir çözüm bulunuyor. İlk kurulum sırasında bir komut istemi (Shift + F10) açarak ve şu komutları çalıştırarak ilgili düzenlemeyi yapabilirsiniz:

  • reg add
  • HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionOOBE /v
  • BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f shutdown /r /t 0

Ancak, bu tür işlemlere aşina olmayan kullanıcıların bu çözümü denememesi öneriliyor. Yanlış bir işlem, sistem dosyalarına veya verilerinize zarar verebilir.

Halihazırda geçerli olan bu çözümün bile Microsoft tarafından iptal edilme ihtimali yüksek görünüyor. Şirketin, işletim sistemini daha sıkı bir şekilde entegre etme ve güvenlik standartlarını yükseltme hedefi, bu tür çözümlerin sürdürülebilir olmayabileceğine işaret ediyor.

Related Posts

Türkiye’de elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu

Türkiye’de yılın ilk yarısında elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yüzde 44,6’sını oluştururken toplam satışları 217 bin 580’e ulaştı. Haziran ayında toplam 25 bin 646 “tam elektrikli”, 22 bin 506 hibrit otomobil satıldı.

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

iPhone 17 Pro ve 17 Pro Max modelleri için tasarımı gösteren görseller

Apple’ın eylül ayında tanıtmayı planladığı iPhone 17 serisine yönelik yeni paylaşımlar geldi. iPhone 17 Pro modelleri için tasarımlarını ortaya çıkartan görseller paylaşıldı.

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın sürücüsüz taksisi Robotaxi hizmete girdi

Tesla, CEO Elon Musk’ın yıllardır vaat ettiği sürücüsüz araç hizmetini nihayet hayata geçirdi. Şirketin 2025 Model Y SUV’leri, Amerika’nın Austin kentinde robotaksi hizmeti vermeye başladı. Böylece Musk’ın yalnızca kameralar ve uçtan uca yapay zekâ ile tam otonom sürüş mümkün iddiası ilk kez gerçek bir saha testiyle karşı karşıya kaldı.

Drone sürüleri zihinle uçuyor! Beynin komutası

İnsansız hava araçları (UAV), yani drone’lar, tarımdan güvenliğe, lojistikten sinematografiye kadar birçok alanda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu araçların kontrolü genellikle karmaşık kumandalar, radyo denetleyicileri veya …