Türkiye de listede: İşte Avrupa’nın en iyi 10 plajı

Kıyılarında Sessizlik ve Konfor Bulacağınız Yunanistan

Yunanistan, dünyanın en güzel plajları listesine şaşırtıcı güzellikteki plajlarıyla girmeyi başardı. Bunlardan ilki, Pelion plajı. Teselya’nın güneydoğusunda bulunan bu plaj, Layla Astley’e göre adeta bir akvaryumu andırıyor. Kristal mavisi sularında şnorkelle yüzmek, unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacak. Tek dezavantajı ise çevredeki kafe ve bar eksikliği olabilir.

Kalabalıktan Uzak Bir Cennet: Pelion

İkinci sırada ise Fransa’nın Korsika Adası’nda yer alan Plage de Peru plajı var. Eleanor adlı bir okur, bu plajı “kalabalıktan uzak, huzur dolu bir adres” olarak nitelendiriyor.

Sakinlik ve Konforun Buluştuğu Ada: Nakşa

Yunanistan, listede bir kez daha boy gösteriyor. Nakşa Adası, sakinlik arayanlar için güney kıyılarıyla, konfor ve iyi hizmet arayanlar için ise kuzey kıyılarıyla farklı seçenekler sunuyor.

Fransa ise Les Sables-d’Olonne bölgesiyle popüler rotalardan biri. Dolly, bölgedeki deniz kabuğu müzesini ziyaret etmenizi öneriyor. Daha sakin bir deneyim arayanlar ise Plage de la Paracou’yu tercih edebilir.

Berrak Sular ve Güneşin Keyfi: Mali Losinj

Hırvatistan’ın incisi Mali Losinj, güneşlenmek ve berrak sularında yüzmek isteyenler için vazgeçilmez bir destinasyon…

İsveç’in Sandhammaren plajı, bembeyaz kumlarıyla adeta bir Karayipler sahilini aratmıyor.

Macera Tutkunlarına Özel: Playa de Güigüi

Gran Canaria’nın batı kıyısında gizlenen Playa de Güigüi, sadece zorlu bir yürüyüşün ardından ulaşılabilen bir cennet. Alzira, ziyaretçilere yanlarında yiyecek ve içecek getirmelerini tavsiye ediyor. Bu zorlu yolculuğun sonunda ise doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Lezzet ve Huzurun Mekanı: Türkiye

İtalya’dan listenin bir diğer dikkat çeken rotası ise Tropea. David Innes-Wilkin’e göre, Kalabriya’nın en temiz ve berrak sularına ev sahipliği yapan bu plajlar unutulmaz anlar yaşatıyor.

Türkiye’ye gelirsek, Bodrum’un Kadıkalesi bölgesinde huzur dolu bir kaçış yaşamak mümkün. Yasmin Ann, Bodrum’u “huzurlu bir kaçış noktası” olarak tanımlıyor. Gün batımında Ege Denizi’nde beliren pembe ve turuncu tonlarıyla yaşanılan unutulmaz anlar, Türkiye’deki deneyimi daha da özel kılıyor. Ayrıca, lezzetli yemekler ve serin bir ayran eşliğinde manzaranın tadını çıkarmak da Bodrum’u benzersiz kılan detaylar arasında.

Kalpleri İyileştiren Yer: Costa Brava

Listede son sırada yer alan İspanya’nın Costa Brava kıyısındaki Santa Pol plajı, kırık kalpleri onarmak ve ruhu dinlendirmek için en uygun adres olarak nitelendiriliyor…

Related Posts

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.