TAV’ın sekiz havalimanı dünyanın en iyileri arasında

TAV Havalimanları, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde Başarılı Performans Sergiledi

TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Ankara Esenboğa, Batum, Medine, İzmir, Riga, Tiflis ve Üsküp havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında yer aldı. Ankara Esenboğa 13 sıra yükselerek en iyi 100 havalimanı arasına girdi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin lider markası konumunda olan TAV Havalimanları, Sekiz havalimanı ile Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde önemli başarılara imza attı. Ödüller, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen ve sektör temsilcilerini bir araya getiren Passenger Terminal Expo (PTE) etkinliğinde duyuruldu.

Ankara Esenboğa Havalimanı, bu yıl gösterdiği 13 sıra yükselişle dünyanın en iyi 100 havalimanı arasına girmeyi başardı. Medine Havalimanı ise 50. sıradaki yerini korudu.

Kazakistan Almatı Havalimanı, Orta Asya/CIS bölgesinin en iyi havalimanı seçilirken, 2024’te açılan dış hatlar terminali “Dünyanın En İyi Yeni Terminali” seçildi. Almatı, dünyanın en hızlı gelişen ikinci havalimanı olarak öne çıktı. Medine ise Orta Doğu bölgesinin en iyi havalimanı seçildi.

TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Tiflis, Batum, Üsküp ve Riga havalimanları da kendi bölgelerinde en iyi 10 havalimanı arasında yer aldı.

TAV Havalimanları Havalimanı İşletmelerinden Sorumlu Grup Başkanı Kürşad Koçak şunları söyledi: “TAV Havalimanları olarak 25. yılımızı kutluyor ve bu süre zarfında en iyi seyahat deneyimini sunmak için çaba harcıyoruz. Bu yıl sekiz havalimanımız Skytrax listesinde yer alırken Ankara Esenboğa ilk kez en iyi 100 havalimanı arasında yer aldı. Almatı’da açtığımız yeni terminal de dünyanın en iyisi seçildi. Geçen yıl sekiz ülkede 15 havalimanında 107 milyon yolcuya hizmet verdik. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde yapılan müşteri memnuniyeti anketleriyle belirleniyor. 500’den fazla havalimanı arasında müşteri hizmetleri ve tesisler değerlendirilirken, ödüller havalimanları için uluslararası mükemmellik standartları olarak kabul ediliyor.

TAV Havalimanları Hakkında

Havalimanı finansmanı, geliştirme ve işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, 2024 yılında 107 milyon yolcuya hizmet verdi. Şirket, Türkiye, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Tunus, Letonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan’da sekiz ülkede 15 havalimanında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları, duty-free, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilişim, özel güvenlik ve ticari alan yönetimi gibi alanlarda entegre hizmet sunmaktadır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte olup BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır. Şirket, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle faaliyet göstermeyi planlamaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Türkiye’de elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu

Türkiye’de yılın ilk yarısında elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yüzde 44,6’sını oluştururken toplam satışları 217 bin 580’e ulaştı. Haziran ayında toplam 25 bin 646 “tam elektrikli”, 22 bin 506 hibrit otomobil satıldı.

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

iPhone 17 Pro ve 17 Pro Max modelleri için tasarımı gösteren görseller

Apple’ın eylül ayında tanıtmayı planladığı iPhone 17 serisine yönelik yeni paylaşımlar geldi. iPhone 17 Pro modelleri için tasarımlarını ortaya çıkartan görseller paylaşıldı.

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın sürücüsüz taksisi Robotaxi hizmete girdi

Tesla, CEO Elon Musk’ın yıllardır vaat ettiği sürücüsüz araç hizmetini nihayet hayata geçirdi. Şirketin 2025 Model Y SUV’leri, Amerika’nın Austin kentinde robotaksi hizmeti vermeye başladı. Böylece Musk’ın yalnızca kameralar ve uçtan uca yapay zekâ ile tam otonom sürüş mümkün iddiası ilk kez gerçek bir saha testiyle karşı karşıya kaldı.

Drone sürüleri zihinle uçuyor! Beynin komutası

İnsansız hava araçları (UAV), yani drone’lar, tarımdan güvenliğe, lojistikten sinematografiye kadar birçok alanda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu araçların kontrolü genellikle karmaşık kumandalar, radyo denetleyicileri veya …