Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Alkollü araç kullanan 102 bin sürücünün ehliyetine el kondu

1 Ocak-12 Haziran 2025 tarihleri arasında alkollüyken araç kullanan 102 bin 725 sürücüye işlem yapıldı ve sürücü belgeleri geçici olarak alındı.

İsrail ordusu: İran geceki misilleme saldırılarında İsrail’e 80’e yakın füze attı

İsrail’in orta ve kuzey bölgelerini hedef alan füze saldırılarında en az 10 kişi öldü, 250 kişi de yaralandı

Onlarca sivil yaralandı: Baltacılar Gazze gönüllülerine saldırdı

2011’de, Mısır’daki devrimde Tahrir Meydanı’nda toplanan Müslümanlara saldıran, 2013’te Muhammed Mursi’nin devrilmesi sonrası başlayan gösterilerde Müslüman Kardeşleri ve göstericileri hedef alan Baltacı çetesi, bu kez İsrail’in Gazze ablukasını kırmayı hedefleyen sivil gönüllülere saldırdı.

Uşakov: Putin ile Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaklaşık 50 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Dünyanın gözü İsrail-İran hattında: Ölü sayısında korkunç bilanço!

İsrail 13 Haziran gecesi İran’a yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı. Tüm dünya gözünü bu hatta kilitledi. İsrail’in saldırılarının ardından İran misilleme saldırılarında bulunuyor. Dün akşam İran’dan Tel Aviv’e füze saldırısı gerçekleşti. Bu …

Dünya’da 12 bin defa şehirleri yerle bir edecek bomba var! İşte o nükleer silaha sahip ülkeler

Dünya genelinde 12 bin 512 nükleer savaş başlığı bulunduğu tahmin ediliyor. Son yıllarda dünya genelinde nükleer silah yatırımları önemli ölçüde artış gösterdi. ABD, Çin ve Rusya başta olmak üzere birçok ülke, nükleer kapasitesini genişletmeye devam ediyor. Bu gelişmeler ışığında İsrail, İran’ın nükleer tehditlerini bertaraf etmek gerekçesiyle İran’a yönelik “Yükselen Aslan Harekatı” başlattı.