Sırrı Süreyya Önder’in adı orada yaşatılacak

Çınar Belediyesi, Sırrı Süreyya Önder İçin Derman Caddesi’nde İsim Değişikliği Yapacak

Çınar Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda, 3 Mayıs’ta İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in anısını yaşatmak amacıyla bir adım attı.

Meclis Toplantısı’nda sunulan önergeyle, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Derman Caddesi’nin isminin Sırrı Süreyya Önder olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı. Oy birliği ile kabul edilen önerge, resmi süreç tamamlandıktan sonra caddeye yeni bir tabela asılarak isim değişikliği gerçekleştirilecek.

Çınar Belediye Başkanı, Sırrı Süreyya Önder’in ülke siyasetine yaptığı katkıları ve vefatının ardından gösterilen saygı nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti. Yapılan bu isim değişikliğiyle Sırrı Süreyya Önder’in anısının yaşatılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Related Posts

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’den ilk açıklama: ‘Şizofrenik bir dilekçeyle dava açılıyor, hemen reddedilmeliydi!’

Son dakika haberi… CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi. Gelişmenin ardından kameralar karşısına geçen CHP’li Ali Mahir Başarır, “Biz Türkiye’nin gündemi ile ilgilenmeye devam edeceğiz. Bu dava hemen reddedilmeliydi” dedi.

Cemil Tugay’dan ‘Atatürk’lü kurultay mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kurultay davası, ‘mutlak butlan’, ‘kayyum’ tartışmalarına ilişkin olarak, “Bu tür bir tartışmanın olması kabul edilebilir değildir, meşru değildir, hukuki değildir.” dedi.

Basra’dan Marmara’ya geliyor: Sıcak hava daha da bunaltacak

Marmara Bölgesi’nde aşırı sıcaklar, pazartesi gününden itibaren 10 gün boyunca etkisini kaybedecek. Temmuzun ikinci haftasında ise sıcaklıkların yeniden artması bekleniyor.

İsrail Hamas’ın üst düzey isminin öldürüldüğünü iddia etti

İsrail’in Gazze’de yoğun nüfuslu bölgelere düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın vce çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Filistin merkezli kaynaklara göre hava saldırılarında en az 60 kişi öldü. İsrail ordusu da Gazze …

‘PKK’nın silah bırakma görüntüleri hazır’ iddiası: Tarih belli oldu!

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim’de başlattığı yeni süreçte komisyon aşamasına geçildi. Ancak komisyon kurulmadan önce DEM Parti İmralı Heyeti’nin 8-9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da görüşeceği, o görüşmelerde de PKK’nın silah bırakma görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılacağı öne sürüldü.