Şamil Tayyar: Turizm Bakanı, artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel Yangını Sonrası ‘Yetki ve Denetim’ Tartışması Devam Ediyor

Bolu Kartalkaya’da meydana gelen Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, ‘yetki ve denetim’ konusunda yaşanan tartışmalar hala devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden tepkisini gösterdi ve Bakan Ersoy’un kendisi dışındaki herkesi suçladığını belirtti. Tayyar’ın açıklamaları şu şekilde:

  • KENDİSİ DIŞINDA TÜM BİRİMLERİ SUÇLADI: Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı TV yayınında telaşla tüm tuşlara basarak, turizm belgeli tesiste denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu vurguladı ve sadece Bolu Belediyesini değil, kendi dışındaki ilgili tüm kamu birimlerini suçladı neredeyse. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığımız bir süreci başlattı.
  • İL ÖZEL İDARESİ YALANLADI: Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. 2015’teki İl Özel İdaresi raporunun sadece adres değişikliğiyle ilgili olduğunu belirterek, ‘Denetim yetkisi Turizm Bakanlığındadır,’ dedi ve ekledi: ‘Bu bürokratın işlemi valinin bilgisi olmadan, valinin İçişleri Bakanı’nın onayını almadan yapması mümkün değildir.’
  • KARARTMAYI TERCİH ETTİ: Otel sahibi Halit Ergül de bir açıklama yaparak, ‘Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklik bulundu ancak yangın önlemleriyle ilgili bir eksiklik tespit edilmedi,’ dedi. Ergül, Turizm Bakanı’nın her şeyi bilemeyeceğini ancak konuyu objektif bir şekilde ele alarak doğruyu ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Maalesef, can kaybının yaşandığı bu acı olayda gerçeği ortaya çıkarmak yerine karanlık bir örtü tercih edilmiştir. Turizm Bakanı artık AK Parti için büyük bir sorumluluk haline gelmiştir.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

İsrail, okul vurdu! Aralarında çocukların olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı Halime es-Sa’diya Okulu’na düzenlediği hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Tuncer Bakırhan’dan Süleymaniye’de ‘önemli konuşma’ değerlendirmesi: ‘Cumhurbaşkanı’nın hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreni için Süleymaniye’ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 12 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapacağına ilişkin söylemini değerlendirdi. Bakırhan, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum. Aynı zamanda AK Parti hükümetinin de yeni bir hikaye yazması lazım” ifadesini kullandı.

Öcalan’ın videolu mesajına terör örgütünden yanıt: ‘Somut adım atılmamış olsa da…’

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’ın videolu mesajına ilişkin silah bırakması beklenen terör örgütünden açıklama geldi.

ABD’nin Suriye Temsilcisi Barrack YPG’ye yol haritası çizdi: Özerklik yok Şam’a bağlanın

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, bugün Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü. Görüşmenin ardından basına demeç veren Barrack, YPG’ye yol haritası çizerek “Federal bir yapı mümkün değil, Suriye bütün bir devlettir” dedi. Sabah saatlerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan da PKK için aynı ifadeleri kullanmıştı.

3 ilde orman yangını çıktı: Karayolu ulaşıma kapatıldı

Türkiye’nin üç farklı ilinde çıkan yangınlar, hem doğal alanları tehdit etti hem de ulaşımda aksamalara yol açtı. Bursa, Uşak ve Edirne’de çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Somali askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı!

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir askeri eğitim kampına bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Adını açıklamayan bir polis memuru olaya ilişkin açıklamasında, “Şu an bölgedeki can kayıplarını teyit edemiyoruz ancak, Eş-Şabab bölgedeki yabancılar da …