Sağlık turizmine yeni ayar

Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

Ankara – HANDE ATILGAN – Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle uluslararası sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlar için çeşitli yeni düzenlemeler getirildi.

Akredite Hizmet Zorunluluğu

Yönetmelik, Türkiye’ye farklı nedenlerle gelen turistlerin sağlık hizmetlerine sadece akredite kuruluşlardan faydalanabileceğini belirtiyor. Öne çıkan düzenlemeler şunlar:

  • Yetki belgesi alınması artık zorunlu hale gelecek.
  • Cerrahi işlemler için komplikasyon sigortası yaptırılması gerekecek.
  • Her sağlık turisti için bir sorumlu personelin belirlenmesi ve hizmetin takip edilmesi sağlanacak.
  • Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi devredilemeyecek; aracı kuruluşlar ise çağrı hizmetlerini 7 gün/24 saat ve en az iki yabancı dilde sunacak.

Yaptırımlar ve Değerlendirmeler

Yönetmelikle tesis ve aracı kuruluşlar için bazı yaptırımlar da öngörülüyor:

  • Acil ve telafi edilemez durumların sağlık turistinin tedavisini olumsuz etkilemesi halinde yetki belgesi askıya alınacak.
  • USHAŞ tarafından yılda en az bir kez değerlendirilecek ve performans kriterlerine göre belirlenen tesis ve kuruluşlar hakkında bilgi verilecek.
  • Kayıtların uygun şekilde tutulmaması durumunda yetki belgesi 6 ay süreyle askıya alınacak ve tekrarlanması halinde iptal edilecek.
  • Cerrahi işlemler için komplikasyon sigortası yükümlülüğü this yıl sonuna kadar sağlanacak.

SGK’dan SMA İlaçlarına Ödeme Kapsamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle spinal musküler atrofi (SMA) için kullanılan ikinci bir ilacı geri ödeme listesine aldı. Artık Evrysdi adlı ilaç da geri ödeme kapsamında yer alacak. Bu ilaç, Tip-1 SMA türü için 6 aydan küçük bebeklerde, Tip-2 ve Tip-3 için ise 6 ay süreyle ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu değişikliği sosyal medya hesabından duyurdu.

Related Posts

Bulgaristan’da euroya geçiş öncesi konut fiyatları hızla artıyor

Euroya geçiş süreci ve düşük faiz oranları, Bulgaristan’da konut fiyatlarının hızla artmasına sebep oldu.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Avrupa borsalarında, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama beklentisi

Avrupa borsaları, ABD-Çin ticaret geriliminde yumuşama umuduyla yükselişle kapandı.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir