N11 resmen satıldı! Rekabet Kurumu onayladı

N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin tamamının DMSF Holding Limited’e devrine Rekabet Kurumu onay verdi.

N11’in tüm hisseleri ve kontrolü artık Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited’te bulunacak. Onay kararı, kurumun resmi internet sitesinde yayımlandı.

Satış işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirildi ve rekabeti önemli ölçüde kısıtlamayacağı belirtildi. Devir işlemine onay verildi.

N11’in Türkiye Serüveni

N11, 2013 yılında Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group ortaklığıyla kuruldu. Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformları arasında yer aldı ve 2023 yılında Getir tarafından satın alındı. Daha sonra 2024 yılında Getir’in kurucularından Serkan Borançılı’ya ait Borançılı Teknoloji’ye devredildi. Platformun yeni sahibi DMSF Holding oldu. Yeni devirle birlikte şirket, Türkiye pazarındaki stratejik büyümeyi hedefliyor.

Rekabet Kurumu’nun Açıklaması

Rekabet Kurumu, daha önce yayımladığı duyuruda değerlendirme sürecinde olduklarını bildirmişti:

“N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin paylarının yüzde 100’ünün DMSF Holding Limited tarafından devralınması işlemi, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilmektedir.”

Rekabet Kurumu, detaylı inceleme sonrasında işlemin rekabet ortamına zarar vermeyeceğine karar vererek onay verdi.

Peki Şimdi Ne Olacak?

Hepsiburada’nın satışı ile birlikte Türkiye sermayeli tek e-ticaret platformu olarak kalan N11 de artık yabancı sermayeli olacak. Sektör temsilcilerinin söylediğine göre, “N11’in teknolojik altyapısını güçlendirme ve operasyonel kapasitesini artırma potansiyeline sahip olduğu” ifade edilmekte.

Öte yandan DMSF’nin, platformun mevcut kullanıcı tabanını koruyarak yeni pazar segmentlerine ulaşmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Bu devralım aynı zamanda Türkiye e-ticaret sektörüne yabancı yatırımların artması açısından da dikkat çekici. Geçtiğimiz aylarda Kazakistan merkezli Kaspi.kz’nin Hepsiburada’yı devralmasıyla N11, tek Türkiye sermayeli e-ticaret platformu olarak kalmıştı.

DMSF Holding

DMSF Holding, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli çok uluslu bir yatırım şirketidir. Şirket, ihracat-ithalat, perakende, depolama, lojistik ve gayrimenkul geliştirme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Related Posts

Bakan Bayraktar açıkladı: Yeni bir ‘rekor kurulu gücü’ devreye alacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2024’te rüzgar ve güneş enerjisinde 6 bin 818 megavat kurulu gücün devreye alındığını belirterek, “Bununla bir rekor kırıyoruz. Bu yıl inşallah bu rakamın üzerine çıkacak, yeni bir ‘rekor kurulu gücü’ devreye alacağız” dedi.

Asgari ücret 4 ayda eridi: Emekçinin cebinden 2 bin 953 TL buharlaştı!

DİSK-AR’ın yayımladığı Ücret Kayıpları İzleme Raporu’na göre, 2025’in ilk dört ayında net asgari ücret enflasyon karşısında 2 bin 953 TL değer kaybetti. Rapor, temmuzda zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini ortaya koydu.

Mevduat faizi yüzde 60’ı geçti: Aylık getiri rekor seviyede

Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası TL mevduat yeniden cazibe merkezi haline geldi. Bankalar yıllık faiz oranlarını yüzde 50’nin üzerine taşırken, bileşik getirilerde yüzde 60’ı aşan seviyeler görülüyor.

Yıl boyunca çiçekli kalan iki yeni karanfil çeşidi geliştirildi

Antalya’daki Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce (BATEM) yerli çiçek üretimi çalışmaları kapsamında saksıda yetişebilen ve yıl boyunca çiçekli kalan iki karanfil çeşidi geliştirilerek tescillendi.

Son dakika | Akaryakıta bir indirim daha!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını da yakından etkiliyor. Dalgalanmalar akaryakıta indirim ve zam olarak yansırken, otogaza 1 lira 20 kuruş indirim geldi. İndirim bu sabah tabelaya yansırken, yeni bir indirim haberi …

Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden “konsinye ihracat” elektronik olarak yapılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir