Meteoroloji uyarmıştı! Edirne’de yoğun kar nedeniyle eğitime ara verildi

Edirne’de Okullar Kar Yağışı Nedeniyle Tatilde

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde ve taşımalı eğitim yapılan okullarda kar yağışı sebebiyle bugün eğitime ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarıyla birlikte yollarda buzlanma riski olduğu için ulaşımın güvenliğinin tehlikeye girdiği belirtildi.

Uzunköprü ilçesindeki tüm okulların yanı sıra il merkezi ve diğer ilçelerdeki taşımalı eğitim yapılan okullarda da kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildiği duyuruldu.

Karla Mücadele Devam Ediyor

Yetkililer, kar yağışına karşı tüm ekiplerin hazır halde beklediğini belirtti.

İpsala, Enez, Keşan, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde kar yağışının etkisini sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, “İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerimiz, sürekli olarak kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını yürütmektedir. Şu anda kapalı köy yolu bulunmamaktadır. Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz, yol güvenliğini sağlamak adına çalışmalarına devam etmektedir. Sürücülerin kış lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz gibi önemli ekipmanları araçlarında bulundurmaları önemle tavsiye edilmektedir. Kar lastiği olmayan sürücülerin ise araçlarını en yakın akaryakıt istasyonuna park ederek kar yağışının durmasını beklemesi önemle önerilir.” ifadelerine yer verildi.

Related Posts

Suriye’de mezhep çatışması: En az 30 ölü

Suriye’de Dürzilerin çoğunlukta olduğu Süveyda kentinde çıkan mezhep çatışmasında en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Son dakika: İmamoğlu Davası 24 Ekim’e ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “yolsuzluk” suçlamasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşması 24 Ekim’e ertelendi.

İsrail, okul vurdu! Aralarında çocukların olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı Halime es-Sa’diya Okulu’na düzenlediği hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Tuncer Bakırhan’dan Süleymaniye’de ‘önemli konuşma’ değerlendirmesi: ‘Cumhurbaşkanı’nın hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreni için Süleymaniye’ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 12 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapacağına ilişkin söylemini değerlendirdi. Bakırhan, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum. Aynı zamanda AK Parti hükümetinin de yeni bir hikaye yazması lazım” ifadesini kullandı.

Öcalan’ın videolu mesajına terör örgütünden yanıt: ‘Somut adım atılmamış olsa da…’

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’ın videolu mesajına ilişkin silah bırakması beklenen terör örgütünden açıklama geldi.