Kanal İstanbul gibi ‘çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor: ‘Kentin ısısını artırıyor’

Uzmanlar Kanal İstanbul Projesine Karşı Uyarıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “çılgın proje” olarak tanıttığı Kanal İstanbul Projesi’ne tepkiler her geçen gün artıyor. Türk Toraks Derneği’nin 28. yıllık kongresi sırasında uzmanlar da Kanal İstanbul’a dair endişelerini dile getirdi. Türk Toraks Derneği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, projenin çevresel sorunlara neden olabileceğini ve şehirlerin yaşam kalitesini düşürebileceğini belirtti.

‘Kirliliğe Neden Olacak’

Hava kirliliğinin şehirlerde birçok farklı kaynaktan kaynaklandığını vurgulayan Köktürk, “Ulaşım ve trafik, sanayi işletmeleri, ısınma, inşaat faaliyetleri gibi birçok etken hava kirliliğine sebep olmaktadır. Hava kirliliği, şehir planlaması, yetersiz ağaçlandırma ve rüzgâr koridorlarının eksikliği ile de yakından ilişkilidir. Trafik kaynaklı hava kirliliği gelişmekte olan ülkelerde ciddi bir sorundur ve sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır” şeklinde konuştu.

İklim krizinin günümüzde en büyük sorunlardan biri olduğunu belirten Köktürk, “Kentleri iklim krizine dayanıklı hale getirmek önemlidir. Aşırı hava olaylarına ve sıcaklık artışlarına karşı dirençli kentler inşa etmek, sağlık problemlerini en aza indirebilir. Betonlaşma ve yeşil alanların azalması şehirlerdeki ısınma sorununu daha da artırmaktadır” dedi.

Related Posts

Selülit Neden Olur?

Selülit neden olur? Selülitin kaynağı nedir? Bacak, kalça ve kollarda oluşan aşırı yağ birikmesi hakkında uzmanlar önemli bilgiler verdi. 

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü kullanımı artarken, uzmanlar vatandaşları sahte ve kalitesiz gözlükler konusunda uyardı.

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Beyni güçlendiren altın üçlü açıklandı!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Başaran, selenyum, çinko, Omega-3 ve kafein gibi nörobesinlerin beyin sağlığını koruduğunu ve bilişsel performansı artırmaya yardımcı olduğunu belirtti. Zihinsel verimlilik için doğru besin tercihleri büyük önem taşıyor. İşte uzmanlara göre beyninizi besleyen ve performansınızı artıran o nörobesinler…

Burnunuz sürekli kaşınıyorsa dikkat!

Mevsimsel belirtilerle karıştırılan bahar alerisi, aslında yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Peki doğru tanı nasıl konulur, en etkili tedavi yöntemi nedir?

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir