Kadınlar İçin Enerji Okulu Kuruldu

Kadınlar İçin Enerji Okulu Eğitim Programı Başlıyor

REGES Elektrik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İstanbul Kültür Üniversitesi iş birliği ile ‘Kadınlar İçin Enerji Okulu’ adlı akademiyi hayata geçiriyor. Enerji sektöründe çalışan veya kariyer yapmak isteyen kadınların bilgi ve deneyimlerini artırmayı amaçlayan akademide başvurular 3 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında alınacak. İlk ders 10 Nisan’da başlayacak ve programı başarıyla tamamlayan bir kişi REGES’te iş imkanı elde edecek.

Enerji Sektöründe Kadın İstihdamı Artacak

Kadın-erkek istihdam farkının kapanmasını destekleyen proje, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Reges Elektrik ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğiyle yürütülüyor. Enerji sektöründe kadın istihdamını artırmayı hedefleyen işbirliği protokolü, önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Uluslararası Standartlarda Enerji Eğitimi

Reges Enerji yetkililerinin açıklamalarına göre, enerji sektöründeki kadın-erkek eşitsizliği üzerinde duruluyor. Kadınlar için Enerji Okulu Projesi ile uluslararası standartlarda bir eğitim programı sunularak sektördeki kadın temsilinin artırılması amaçlanıyor.

Başvurular 3 Şubat – 3 Mart Arasında

Kadınlar İçin Enerji Okulu’nun müfredatında enerji tedariği, liderlik, yönetim becerileri ve sürdürülebilirlik gibi dersler yer alacak. Başvurular 3 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında kabul edilecek ve program 10 Nisan’da başlayacak. Eğitim, lisans diplomasına ya da dördüncü sınıf öğrencisi olmaya sahip adaylara yönelik olacak.

İstihdam Fırsatı İle Sertifika Kazanma Şansı

Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, üç temel koşulu yerine getirmek zorunda olacak. Eksiksiz katılım, olay çalışma analizi ve final sınavında başarı göstererek sertifika almaya hak kazanacaklar. REGES, programı başarıyla bitiren bir kadına istihdam olanağı sunacak.

Related Posts

Suriye’de mezhep çatışması: En az 30 ölü

Suriye’de Dürzilerin çoğunlukta olduğu Süveyda kentinde çıkan mezhep çatışmasında en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (13 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Son dakika: İmamoğlu Davası 24 Ekim’e ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “yolsuzluk” suçlamasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşması 24 Ekim’e ertelendi.

İsrail, okul vurdu! Aralarında çocukların olduğu 6 Filistinli hayatını kaybetti

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde yerinden edilmiş sivillerin barındığı Halime es-Sa’diya Okulu’na düzenlediği hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Tuncer Bakırhan’dan Süleymaniye’de ‘önemli konuşma’ değerlendirmesi: ‘Cumhurbaşkanı’nın hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreni için Süleymaniye’ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 12 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapacağına ilişkin söylemini değerlendirdi. Bakırhan, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum. Aynı zamanda AK Parti hükümetinin de yeni bir hikaye yazması lazım” ifadesini kullandı.

Öcalan’ın videolu mesajına terör örgütünden yanıt: ‘Somut adım atılmamış olsa da…’

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’ın videolu mesajına ilişkin silah bırakması beklenen terör örgütünden açıklama geldi.