İmamoğlu’ndan ‘pışık’ açıklaması: Kim alındıysa umurumda değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hakkındaki Davayı Değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında 7 yıl hapis ve siyasi yasak talep edilen davadan projelere, güncel siyasetten CHP içindeki tartışmalara kadar bir çok konuda gündemi değerlendirdi.

Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu programa katılan İmamoğlu, hakkında açılan davaya ilişkin “Bu meselenin artık trajikomik bir hale geldiğini söylemek lazım. Türkiye’de davanın bir süre ortalaması vardır. Şu sürede bu dava sonuçlanır, bazı hukuki terimleri de aklımda tutamıyor olabilirim. İşte; 400 günde dava sonuçlanır. Bizim bu davamız 733. gününden gidiyor, şaka gibi” dedi.

Danıştay’ın ‘soruşturmaya gerek yok’ kararına rağmen müfettiş görevlendirildiğini ifade eden İmamoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

SOYLU’NUN ADRESE TESLİM KARARI:

2015’te Beylikdüzü’nde 280 bin TL civarında bir bedeli olan ihaleden dolayı, ihaleye fesat karıştırmak gibi bir suçtan bize soruşturma süreci var. Bu konu Danıştay’dan bize ve kurumdaki diğer çalışanlara “Soruşturmaya gerek yoktur” kararı çıkmış olmasına rağmen 2021 yılında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adrese teslim yolladığı bir müfettişle gelip, hatta benim 30 yıllık şantiyelerime, 25 yıllık inşaatlarımın dosyalarını dahi isteyerek, acaba “Ne bulabilirim?” diye, bula bula bunu buldular.

ZORLAMA DAVA:

Buradan bir dava açtırdılar, zorlama bir davadır. Bir savcılık üzerinden dava açıldı. Bu da görülmeye başlandı. Ekim ayında ilk mütalaası beklenilen savcı orada mütalaa vermedi, süre istedi. 40 güne yakın uzatıldı süresi ama yine vermedi. Kasım ayında rapor aldı. Yine bir 40-45 gün uzatıldı.

Ocak ayının başında yani bugün bu seferde “Hazır değilim” dedi. Ne hikmetse bu sefer 90 günün üzerinde 11 Nisan’a galiba süresi uzatıldı.

MAĞDUR EDEBİYATI SEVMİYORUM:

Birinci diyorum ki bundan memnun olan siyasetçiler olabilir. Bu aslında bir siyasetçiye kötülük yapan, vicdanı işlediğinde vatandaşımızın haksızlık, kötülük yapılan insana sahip çıkma huyu vardır. Ben şimdi bu mağdur edebiyatını sevmiyorum. Bundan üzüntü duyuyorum, gerçekten üzüntü duyuyorum. Bazen yüzüme vuruyor. Bu cennet vatanda bu güzel ülkede, iyi yetişmiş insanlarının bolluğunun olduğu bir ülkede biz buna neden maruz kalıyoruz.

BAZEN UNUTUYORUM:

Bir yargı kılıcı niye Ekrem İmamoğlu’nun başının üstünde sallansın isteniyor? Malum bir tanede istinafta bir mahkeme var. Artık bazen unutuyorum, orada öyle bir şey olduğunu. Zaten unutmazsam işimi yapamam. Bugünkü davayı bile bana avukatım dün hatırlattı. Yani benim gündemimim dışında sonuçta arkadaşlarımız takip ediyor. Ne yazık ki sonuçlanmadı. 733. günden giden bir davanın içindeyiz. Niye 90 gün uzatıldı? Üçüncü kez mütalaa vermeyen savcıya “Ya kardeşim 20 gün sonra getir” niye denmedi?

BİLİRKİŞİ RAPORLARININ TAMAMI LEHİMİZE:

Zihinde bunları sorguluyorum. Bilirkişi raporları bir tane ile yetinmediler, başka bilirkişi raporu da istediler. Bilirkişi raporlarının tamamı lehimize. Yani bu dosyada hiçbir şey yoktur İmamoğlu ve çalışanları aleyhine. Bilirkişi raporlarına rağmen savcı mütalaasını veremiyor. İlk başta 7 yıl hapis cezası ve siyasi yasak olarak gündeme gelen bir dosya.

AYAĞINI KAYDIRMAK İSTEYENLER:

Niyeti kötü olup da kim “Pışıktan” alındıysa umurumda değil. Ama orada verdiğim mesajı zaten konuşmayı dinlerlerse aslında hedefin ne kadar önemli olduğunu ve bizim mutlak başarılı olmamız gerektiğini, bununda elbirliği, omuz omuza olması gerektiğini… Partili arkadaşlarımda mesaj vererek, belediye başkanı arkadaşlarıma da 7/24 çalışarak mücadele etmeleri gerektiğini ifade eden bir konuşma yaptım.

Silivri’de bugün toplam toplam bedeli 1 milyar 700 milyon olan olağanüstü bir altyapı projesinin temel atmasını yaptık, İSKİ’nin ve bunun ilavesi olarak dedim ki arkadaşlar; Bakın bu arkadaşlarıma çelme takmak isteyenler ya da onların ayağını kaydırmak isteyenler olabilir.

BUNDAN VAZGEÇİN:

Bu niyette olanlara ne partililerimiz fırsat verir ne de vatandaşlarımız. Bu kötü niyetli insanlara diyorum ki durun bundan vazgeçin. Onlara “Pışık” diyorum.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CANLI Son dakika: İran’dan İsrail’e füze yağmuru! Karşlıklı saldırılar 8. gününde… ‘Füzeleri engelleyemedik’

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar 8. gününde devam ederken karşılıklı saldırılar da peş peşe geldi. İsrail, gece saatlerinde 60’dan fazla savaş uçağı ile İran’ın askeri sanayi tesislerine yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi. İran, İsrail’in güneyinde yer alan Beerşeba kentini füzelerle hedef aldı. İran’ın saldırısında Nevatin Hava Üssü’nü ve siber güvenlik merkezini vuruldu. Öte yandan İsrail’in, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’ye yönelik planladığı suikast girişiminin güvenlik güçlerince engellendiğini açıkladı.

İran-İsrail savaşı sekizinci gününde: Trump İran’ı Libya’ya çevirmekten mi korkuyor?

İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaş 1’inci haftasını doldurarak bugün 8’inci gününe girdi. Bir hafta boyunca iki ülke karşılıklı birçok saldırı düzenledi. ABD’nin savaşa katılıp katılmayacağı tartışmaları gündemdeyken sekizinci gecede de …

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

CANLI BLOG | İsrail-İran çatışmasında 7. gün: Netanyahu, “ABD zaten yardımcı oluyor” dedi; İran’ın füze fırlatma sistemlerinin büyük kısmı vuruldu

AB’den Türkiye ile iş birliği mesajı: Savunma alanında SAFE kredilerine erişim hakkı var

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Türkiye’nin uluslararası güvenlikte oynadığı role dikkat çekti. Kallas, İstanbul’un son dönemde bir arabuluculuk merkezi haline gelmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye’nin çevresi ateş çemberi: 35 yıldır çatışmalar bitmedi… Avrupa’dan Orta Doğu’ya bugüne kadar hangi savaşlar yaşandı?

İran ve İsrail arasındaki çatışma, Türkiye’nin çevresindeki krizlere bir yenisini ekledi. Türkiye’yi çevreleyen coğrafyada yıkım ve şiddetin dozu artarken, savaşlar sadece Orta Doğu’da değil, Kafkasya, Kuzey Afrika ve Avrupa’ya da yayıldı. İran-İsrail çatışması, Türkiye’nin çevresinde son 35 yılda yaşanan 15. kriz olarak kayıtlara geçti.

Tekirdağ’da akımına kapılan işçi ağır yaralandı

Tekirdağ’da elektrik akımına kapılan işçi ağır yaralandı.