Doğal gazda talep dalgalanması devam ediyor

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, Türkiye’de dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 14 bin 393 lira 87 kuruş olarak kaydedildi.

İşlem hacmi 14 milyon 998 bin 217 lira ile önceki güne göre düşerken, bir önceki gün bu tutar 20 milyon 71 bin 919 lira seviyesindeydi. Gaz ticaret miktarı 1 milyon 42 bin metreküp olurken, piyasa katılımcıları için dengeleme gazı alış fiyatı 15 bin 113 lira 56 kuruş, satış fiyatı ise 13 bin 674 lira 18 kuruş olarak belirlendi.

Türkiye’ye dün toplam 138 milyon 983 bin 701 metreküp doğal gaz girişi sağlanırken, piyasaya arz edilen miktar 138 milyon 522 bin 900 metreküp olarak kaydedildi.

İşlem hacmindeki düşüşün piyasa talebindeki dalgalanmalar ve fiyat dengelenmesi süreçlerinden kaynaklandığını değerlendiriliyor.

Related Posts

Kuraklık Limon Bahçelerini Kuruttu

Mersin Erdemli’de kuraklık nedeniyle 1000 dönüm limon bahçesi kurudu, çiftçiler yardım bekliyor.

DİMES Genel Müdürü Cem Kurt 50 yaşında hayatını kaybetti

DİMES Genel Müdürü Cem Kurt 50 yaşında hayatını kaybetti

Burdur’da Yerel Kalkınma Tanıtım Toplantısı

Burdur’da Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın tanıtımı yapıldı, teşvik sistemleri konuşuldu.

Manavgat OSB Çalıştayı Gerçekleşti

Manavgat OSB Kümelenme Çalıştayı, sanayi potansiyelini ve katma değerli sektörleri değerlendirdi.

Aras Kargo’dan İnsan ve Kültür Dönüşümü

Aras Kargo, İnsan Kaynakları’nın adını ‘İnsan ve Kültür’ olarak değiştirerek dönüşüm sürecine başladı.

40 ülkeye ihracat yapıyordu: 26 yıllık firma konkordato ilan etti

1999 yılında faaliyetlerine başlayan ve 40 ülkeye ihracat yapan Stilteks Dar Dokuma Ürünleri İmalat şirketi konkordato ilan etti.