CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebi

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerine 240 Fezleke

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 61 milletvekili hakkında 33 ayrı suçlama konusuyla, dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. 61 milletvekili hakkında toplamda 240 fezleke bulunuyor. En çok fezleke düzenlenen isimler arasında Özgür Özel, Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu yer alıyor. Suçlamaların çoğu ise cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine hakaret üzerine.

Fezlekelerdeki Suçlamalar Detaylıca İncelendi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP milletvekillerine yönelik düzenlenen 240 fezleke hakkında detaylı bilgi verdi. Fezlekelerde milletvekillerine yöneltilen suçlamalar arasında kamu görevlisine hakaret, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet, tehdit, hakaret gibi suçlar bulunuyor. Suçlamalar arasında en yoğun olarak cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisine hakaret ve kamu görevlisine direnme suçları yer alıyor.

Özel ve Tanrıkulu En Fazla Suçlamalar İle Karşı Karşıya

Fezlekelerde en fazla suçlamalarla karşı karşıya kalan milletvekilleri arasında Özgür Özel, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Veli Ağbaba öne çıkıyor. Özel hakkında düzenlenen fezlekelerin çoğunluğu hakaret suçlamalarını içeriyor.

Related Posts

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan Lübnan’a ziyaret: Hizbullah’ın talepleri masaya yatırıldı

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile “Lübnanlıların endişeleri ve Hizbullah’ın taleplerini” ele aldıklarını belirtti. Berri, görüşmede ayrıca bölgedeki güncel gelişmeler ve siyasi durumun da değerlendirildiğini kaydetti.

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.