Aşırı sağcı parti tehdit olarak sınıflandırıldı: Gizlice izlenebilecek

Almanya için Alternatif Partisi Demokrasiyi Tehdit Ediyor

Almanya’daki iç istihbarat servisi, aşırı sağcı parti olan “Almanya için Alternatif”i, demokrasiye zarar veren aşırılıkçı bir yapı olarak tanımladı.

Bu karar, Şubat ayındaki genel seçimlerde ülkenin ikinci büyük partisi olan AfD’nin istihbarat servisleri tarafından daha yakından izlenmesini sağlayacak.

Yetkililer, aşırı sağcı partiyi izlemek için gizli yöntemlere başvurabileceklerini belirtti. Parti içinde casuslar yerleştirme ve dinleme faaliyetlerini kolaylaştıracaklar. İstihbarat raporunda, AfD’nin özellikle Müslüman ülkelerden gelen göçmen kökenli Alman vatandaşlarını kabul etmediği vurgulandı.

Bu tutumun Anayasa’ya aykırı olduğu belirtildi. Başbakan Olaf Scholz, raporun detaylı gerekçeler içerdiğini ifade etti.

Partinin yasaklanabilmesi için parlamento kararı gerekmektedir. İstihbarat raporu, muhafazakar lider Friederich Merz’in başbakanlık makamına aday gösterilmesine günler kala açıklandı.

Bu karar, Merz’in AfD gibi parlamentonun ikinci büyük grubuna nasıl yaklaşacağının da bir işareti olarak yorumlanıyor.

Related Posts

Suriye’de Dürzilerle çatışmalarda 70’ten fazla can kaybı

Suriye’de Dürzi milislerle hükümete bağlı güçler arasındaki çatışmalar devam ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmalarda en az 73 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı

Kayseri’de belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada, biri ağır 9 kişi yaralandı.

Özgür Çelik 1 Mayıs için hukuki destek hatlarını paylaştı: ‘Etkinliklerin tümünü takip edeceğiz’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs için partinin hukuki destek hatlarını paylaştı. Çelik “Milletvekili ve avukatlarımızdan oluşan heyetimizle İstanbul’daki 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliklerinin tümünü takip ediyor olacağız” dedi.

Engin Polat ve babasına hapis cezası

Engin Polat ve babası Sezgin Polat’a “vergi suçu” nedeniyle haklarında açılan davada 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca, muhasebecileri Ahmet Gün’e 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Erdoğan’dan ‘bant’ göndermeli İBB çıkışı… Özgür Özel’e yüklendi: ‘Partisini ahtapot gibi saran rüşvetçileri kahraman ilan ediyor’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

İBB’ye abluka… ‘İkinci dalga’ operasyonda son bilanço: 18 tutuklama, 4 ev hapsi, 8 yurt dışı yasağı…

“Saray” talimatıyla İBB’ye yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 48 kişinin 30’u hakkında tutuklama talep edilmişti. Hakimlik, Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya dahil 18 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa için ev hapsi kararı çıktı. İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir