Ankara Barosu binasına dev pankart asıldı

Ankara Barosu, İstanbul Barosu Davasına Tepki Gösterdi

Ankara Barosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Barosu yöneticilerine açtığı davada, Baro Başkanı İbrahim Özden Kaboğlu ve yönetim kurulunun görevlerine son verilmesine tepki gösterdi. Ankara Barosu Binası’na “Ne güce boyun eğeriz, ne hukuksuzluğa” yazılı pankart asıldı.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, konu ile ilgili şunları kaydetti:

“İstanbul Barosu’nu saçma sapan bir gösteriye dönüştürdükleri yargılamada ve sonunda gözlerimizin içine bakarak karar vermemek için salondan avukatların çıkartılması yönünde bir ara karar vererek, o ara karara razı olmadığımız için İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi’nin hakimin reddi talebinde bulunması ve daha sonra salonu terk etmesi üzerine bilgisayar ekranlarından öğrendik o kararı.

Ne yazık ki gerçekten kendilerine vicdanlarına yediremedikleri kararları verebiliyorlar artık. Ama o hakimin gözünün içine baka baka sordum, ‘Bu ülkede hukuk kaldı mı var mı yok mu? Onu da kararınız ile anlayacağız’ dedim. Ve anladık ki yokmuş.

Related Posts

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.

Düğün salonunun önünde adeta savaş çıkardılar

Bursa’da bir düğün salonunda iki aile arasında çıkan tekme ve yumruklu kavga, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Netanyahu’nun oğlunun korkudan adını değiştirdiği ortaya çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi