AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Alkollü araç kullanan 102 bin sürücünün ehliyetine el kondu

1 Ocak-12 Haziran 2025 tarihleri arasında alkollüyken araç kullanan 102 bin 725 sürücüye işlem yapıldı ve sürücü belgeleri geçici olarak alındı.

İsrail ordusu: İran geceki misilleme saldırılarında İsrail’e 80’e yakın füze attı

İsrail’in orta ve kuzey bölgelerini hedef alan füze saldırılarında en az 10 kişi öldü, 250 kişi de yaralandı

Onlarca sivil yaralandı: Baltacılar Gazze gönüllülerine saldırdı

2011’de, Mısır’daki devrimde Tahrir Meydanı’nda toplanan Müslümanlara saldıran, 2013’te Muhammed Mursi’nin devrilmesi sonrası başlayan gösterilerde Müslüman Kardeşleri ve göstericileri hedef alan Baltacı çetesi, bu kez İsrail’in Gazze ablukasını kırmayı hedefleyen sivil gönüllülere saldırdı.

Uşakov: Putin ile Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaklaşık 50 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini duyurdu.

Dünyanın gözü İsrail-İran hattında: Ölü sayısında korkunç bilanço!

İsrail 13 Haziran gecesi İran’a yönelik hava saldırıları düzenlemeye başladı. Tüm dünya gözünü bu hatta kilitledi. İsrail’in saldırılarının ardından İran misilleme saldırılarında bulunuyor. Dün akşam İran’dan Tel Aviv’e füze saldırısı gerçekleşti. Bu …

Dünya’da 12 bin defa şehirleri yerle bir edecek bomba var! İşte o nükleer silaha sahip ülkeler

Dünya genelinde 12 bin 512 nükleer savaş başlığı bulunduğu tahmin ediliyor. Son yıllarda dünya genelinde nükleer silah yatırımları önemli ölçüde artış gösterdi. ABD, Çin ve Rusya başta olmak üzere birçok ülke, nükleer kapasitesini genişletmeye devam ediyor. Bu gelişmeler ışığında İsrail, İran’ın nükleer tehditlerini bertaraf etmek gerekçesiyle İran’a yönelik “Yükselen Aslan Harekatı” başlattı.