Avustralya’da Diyanet villası

Diyanet’in Avustralya’daki Villası Gündemde!

Diyanet, ABD’deki yüzme havuzu, hamam, restoran, villa ve otellerin ardından Avustralya’da da 702 bin 500 dolarlık (yaklaşık 15 milyon TL) villasıyla gündemde. 15 King St Dallas Melbourne adresindeki villa, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müzayede ile satın alındı.

‘AHLÂKA AYKIRI BİR DURUM’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, konuyu TBMM gündemine taşıdı ve “İnsanlar buz gibi soğukta deprem bölgesinde konteynerlerde yaşıyor. Diyanet ise Avustralya’da villa satın alıyor” dedi. AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Alan, “Suç mu, alsa ne olur?” diyerek şaşırttı. AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise “Hukuka aykırı bir şey varsa mahkemelere müracaat edin” yanıtını verdi. Çömez, “Ahlaka aykırı bir durum var” dedi.

Çömez’in sözleri şöyle: “Diyaneti Atatürk kurdu, baş tacıdır ama onu da çökerttiniz, Diyanet Vakfı Washington’da 4 milyar liralık gayrimenkul aldı, hanlar, hamamlar, restoran, villalar, havuzlar, oteller yaptı. Bir yılda 2.5 milyon dolar zarar etti.”

ABD’deki Külliyede Beş Ayrı Villa Var

Diyanet’in milyonlar harcayarak ABD’de yüzme havuzu, hamam, restoran, villa yaptırdığı iddialarını Cevdet Yılmaz doğrulamıştı. Yılmaz, “Binaların mülkiyeti, Türkiye Diyanet Vakfı’na aittir” demişti. 15 dönümlük arazide 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisi kullanılarak inşa edilmiş başka villa bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üç katlı villasına 1.404 TL kira ödüyor.

Related Posts

Türkiye’den İsrail’e ‘E1’ tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in şgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilerden gasbedilen yerleşimleri genişletecek “E1” projesini onaylama planına tepki gösterdi.

Nobel ödüllü ekonomistlerden Gazze mektubu: “Vicdansızlıktır”

ABD ve Avrupa’daki Nobel ödüllü isimlerin de aralarında olduğu 23 ekonomi profesörü, İsrail hükümetine yazdıkları mektupta, Gazze’deki açlığı derinleştiren her türlü politikanın durdurulması çağrısında bulundu.

Rusya, WhatsApp ve Telegram üzerinden 52 binden fazla suç işlendiği açıkladı

Rusya, WhatsApp ve Telegram üzerinden 52 binden fazla suç işlendiği açıkladı

Türkiye’den İsrail’in Batı Şeria ile Doğu Kudüs’ü ayırmayı amaçlayan işgal planına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in E1 bölgesinde yerleşim inşa edilmesine yönelik yeni işgal planına sert sözlerle tepki gösterdi. Bakanlık, bu adımın uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe saydığını belirterek, “Filistin Devleti’nin toprak bütünlüğünü, iki devletli çözüm zeminini ve kalıcı barış umutlarını hedef almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın bir sonraki durağı belli oldu!

ABD Başkanı Donald Trump bu akşam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna savaşına ilişkin görüşecek. İsrail basınından Yedioth Ahronot gazetesi Beyaz Saray kaynakları ile görüştü. ABD’li yetkililer Trump’ın İngiltere ziyareti öncesi İsrail …

Beşiktaş’ta ayrılıklar peş peşe: İmzayı atıp sadece 19 dakika oynamıştı

Beşiktaş, geçen yıl 5 yıllık sözleşme imzaladığı Fahri Kerem Ay’ın İstanbulspor’a gönderildiğini açıkladı.