Rusya-Ukrayna savaşında “en kanlı ay” rekoru kırıldı

Bağımsız çatışma izleme kuruluşu ACLED’in (Armed Conflict Location & Event Data) verilerine göre, Temmuz ayında Ukrayna’da 2 bin 600’den fazla çatışma yaşandı.

Bu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat 2022’de başlattığı geniş çaplı işgalden bu yana kaydedilen en yüksek aylık sayı oldu.

İKİ TARAF DA STRATEJİ DEĞİŞTİRDİ

ACLED’in Newsweek’e yaptığı açıklamada, Rusya’nın doğu Ukrayna’daki saldırılarını yoğunlaştırdığı, Ukrayna’nın ise hava saldırılarında hedeflerini değiştirerek Rus savunma sanayi tesislerine yöneldiği belirtildi.

Bu hamlenin, Moskova’nın insansız hava aracı üretimini aksatmayı amaçladığı ifade edildi.

KAYIPLAR DA REKOR SEVİYEDE

Rusya’nın Ukrayna sivillerine yönelik uzak menzilli saldırıları da Temmuz’da 458’e ulaşarak rekor kırdı.

Bu saldırılarda 250 kişi hayatını kaybetti. Bu, Eylül 2022’den bu yana görülen en yüksek can kaybı oldu.

ACLED’e göre bu ölümlerin yalnızca üçte biri çatışmaların yoğunlaştığı Donetsk’te yaşandı. Başkent Kiev ise Mart 2022’den bu yana en yoğun bombardımana maruz kalarak 30 uzun menzilli drone ve füze saldırısı gördü.

UKRAYNA HEDEF DEĞİŞTİRDİ

Ukrayna ordusu, Temmuz’da Rus topraklarına yönelik drone, füze ve topçu saldırılarını bir önceki aya kıyasla yüzde 20 artırdı. Saldırıların Rusya’nın sınır bölgeleri dışındaki hedeflere yönelmesinde ise yüzde 75’lik artış kaydedildi.

Haziran-Temmuz döneminde Ukrayna, askeri hava üslerini hedef almaktan vazgeçerek Rusya’nın drone üretim tesislerine saldırıya odaklandı.

Related Posts

Manavgat’ta dört araç birbirine girdi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeyken karşı şeride geçen motosiklet kazaya neden oldu. Dört aracın karıştığı kazada bir kişi yaralandı.

Paşalimanı Adası’nda Yangın Kontrol Altına Alındı

Erdek’teki Paşalimanı Adası’nda çıkan yangın itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Galatasaray masadan kalktı: Artık tek seçenek Ederson!

Fernando Muslera sonrası yeni kalecisini arayan Galatasaray’da transfer için sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Gençlik Buluşmaları’na yoğun ilgi

Adıyaman Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen kariyer buluşmaları, gençlerin soruları ve Başkan Hallaç’ın samimi cevaplarıyla gerçekleşti. Etkinlikte ayrıca Filistin’e destek amacıyla hazırlanan bayrak dikkat çekti.

Bulgaristan’dan Gazze İşgali ile İlgili Endişe

Bulgaristan, İsrail’in Gazze işgaline dair endişelerini dile getirerek ateşkes çağrısında bulundu.

Bingöl’de Boğulma Olayı

Bingöl’de Gülbahar Barajı’nda 3 çocuktan 1’i boğuldu, 2’si kurtarıldı. Vali Usta uyardı.