Türkiye Psikiyatri Derneği’nden kenevir düzenlemesi uyarıları: Sıkı denetim ve izleme sistemleri oluşturulmalı

Kenevir Yasası Türkiye Psikiyatri Derneği Tarafından Eleştirildi

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kenevir Yasası adıyla bilinen teklifin yasalaşması durumunda kenevir kullanımının artması ve bu durumun kontrolsüz olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dernek, “Bilimsel çalışmalar eşliğinde politikalar oluşturulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sağlıkla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek, teklifin toplum sağlığı açısından riskli olabileceğini belirterek, teklif kapsamında tıbbi kenevirin sadece eczanelerde hekim reçetesiyle satılacağını ve bu süreçlerin denetim altında olacağını bildirdi.

Halihazırda kenevirin endüstriyel amaçlarla üretilebildiğini hatırlatan Dernek, kenevir kullanımının kontrolsüz artacağını ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Kenevir düzenlemesine ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nden de uyarı geldi. TTB, ilaç dışı kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Kenevirin tıbbi kullanımı konusunda uygun protokollerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Dernek, bağımlılık riskinin önlenmesi için sıkı denetim sistemleri oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Tıbbi amaçlı kannabis kullanımıyla ilgili multidisipliner bilim komisyonlarının oluşturulması gerektiğini savunan Dernek, bu komisyonların çalışmalarının şeffaf bir şekilde paylaşılmasını önerdi.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Yaz sıcakları tehlike saçıyor: Uzmanından öneriler

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açık alanda çalışanların beyin kanaması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Güneş gözlüğü ve şapka önerisinde bulunan Saltık, “Sıvı ve tuz kaybı için hafif tuzlu ayran içilmeli” dedi.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı.