Eshot grevde mi? İzmir otobüsleri neden çalışmıyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi

ESHOT Çalışanları, Sosyal Haklarının ve Maaşlarının Ödenmemesi Nedeniyle Grev Kararı Aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ege Şehir Hatları ve Otobüs İşletmesi (ESHOT) çalışanları, sosyal haklarının ve maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle grev kararı aldı. 580 aracın bir buçuk saat boyunca hizmet vermemesiyle eyleme başlayan çalışanlar, bugün ise gün boyunca kontak kapatarak hizmete ara verecek.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, belediye yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü, istedikleri gibi sonuç çıkmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin X hesabından belediye başkanı Cemil Tugay’ın imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine payından yapılan kesinti nedeniyle yaşanan geçici ödeme krizini gerekçe göstererek yetkili sendikaların bir kısmı hukuksuz şekilde eyleme gitmiştir.

Ancak şehrimizde metro, tramvay ve gemi seferleri normal tarifelerinde devam etmektedir. İzmir Belediyesi Elektrik Su, Havagazı, Otobüs ve Troleybüs Umum Müdürlüğü (ESHOT) seferlerinde ise kısmi sıkıntı yaşanmaktadır.

Ortaya çıkan bu olağanüstü süreci en kısa sürede normale döndüreceğimizi bilginize sunarız.”

Related Posts

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.