Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul’da Günlük Değerlendirme

Dün, Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü %0,66’lık bir düşüşle 9.074,62 puandan tamamladı. Açılışta ise endeks, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve %0,54 artışla 9.123,90 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %0,67, holding endeksi ise %0,33 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %1,74 ile iletişim sektörü oldu. En fazla kaybettiren ise %0,32 ile finansal kiralama faktoring sektörüydü.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.250 ve 9.350 puan seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Fed Sonrası Küresel Piyasalar

ABD’nin ticaret müzakerelerinde olumlu gelişmelerin yaşanması, yatırımcıların risk iştahını artırdı. Bu durum, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit bıraktığı toplantı sonrasında pozitif bir seyir izlemesine neden oldu.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında İngiltere’de BoE’nin faiz kararı, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stoklarının öne çıkacağını belirtti.

Rezervler Güçlü Durumda

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü hakkında bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politik belirsizliklere karşı güçlü adımlar attığını vurgulayarak, “TCMB rezervleri azalmasına rağmen önceki yıllara göre daha güçlü durumda” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu Görünüm Yanıltıcı Olabilir

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise, “Swap hariç tutulduğunda Türkiye’nin döviz rezervleri geçmiş yıllara göre hâlâ pozitif seyrediyor. Ancak bu görünüm yanıltıcı olabilir. Zira rezervlerde sürekli bir azalma yaşanıyor. Bu da, kalıcı bir toparlanmadan ziyade geçici bir rahatlama izlenimi veriyor” şeklinde yorumda bulundu.

Related Posts

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek.” dedi.

Mevduat oranlarında yeni zirve: 1 milyon TL’nin getirisi 40 bin TL’ye yaklaştı

Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nı desteklemek için aldığı yeni tedbirler sonrasında, mevduat faizlerinde bu hafta dikkat çeken bir artış yaşandı. Yüzde 53 ile yeni bir zirveye ulaşan mevduat oranları, 1 milyon TL’nin 32 gün içindeki getirisini 39 bin 496 TL’ye çıkardı. Bu gelişme yatırımcılar için büyük bir fırsat yarattı. İşte en yüksek faiz oranlarının hangi bankalarda sunulduğu ve 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL’lik yatırımların getiri oranlarının güncel durumu…

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir