Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü ve Sağlık İlişkisi

Maydanoz ve limon kürü sağlığımıza zararlı mı? Uzmanlar, bu kürün özellikle kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtiyor.

TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Profesörü Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, halk arasında kalp damarlarını açtığına inanılan maydanoz-limon kürü hakkında uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Bozbaş, bu kürün hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını ve kalp sağlığını ciddi şekilde riske atabileceğini vurguluyor. Toplumda uzun süredir dolaşan ve doğal bir “damar açıcı” olarak bilinen maydanoz-limon kürünün bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu belirten Prof. Dr. Bozbaş, “Maydanoz-limon kürü damarları açmaz! Keşke açsaydı, bugün milyonlarca insanı kalp krizinden kaybetmemiş olurduk.” diyor. Prof. Bozbaş, bitkisel çözümlerin doktor kontrolü dışında kullanılmasının halk sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

Bilimsel çalışmaları ve klinik tecrübesiyle kalp ve damar hastalıklarının ancak modern tıp yöntemleri ve uzman gözetiminde tedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Bozbaş, “Toplumda yayılan yanlış inanışlar, hastaların doğru tedaviye ulaşmasını engelliyor. Bu da geri dönüşü zor sonuçlara yol açabiliyor.” şeklinde konuşuyor. Prof. Bozbaş, sağlıklı yaşam için bilimsel bilgiye güvenmenin hayati önem taşıdığını belirterek, “Doğru bilgi hayat kurtarır.” mesajını veriyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.