Steam kullanıcılarının tercihi netleşiyor: Windows 11 yine yükseldi!

Windows 11, Oyuncular Arasında Yükselişte!

Statcounter’ın Nisan 2025 işletim sistemleri ve tarayıcı raporlarına Valve’den yanıt geldi. Steam Donanım ve Yazılım Anketi’nin sonuçlarına göre, Windows 11, oyun dünyasında hızla tercih edilen bir işletim sistemi haline geliyor.

Windows 11, Nisan 2025 itibariyle oyun severler arasında giderek popülerleşiyor. Windows 10’dan Windows 11’e geçiş yapan kullanıcı sayısındaki artış, Windows 11’in oyun performansındaki üstünlüğünü de gözler önüne seriyor. Ankete katılan Windows kullanıcılarının %57,84’ü Windows 11’i tercih ediyor. Son bir ay içinde Windows 11 kullanım oranı 2,5 puan arttı. Ancak, anket katılımcılarının rastgele seçildiği ve katılımın isteğe bağlı olduğunu unutmamak gerekir.

Nisan 2025 verilerine göre, Windows 10 artık %40’ın altına indi. Windows 11’in kullanıcı kitlesini genişletirken Windows 10 ise %38,09’luk payla (%2,49 puan kayıpla) üst sıralardaki yerini koruyor. Windows 10, Ekim 2025’te desteğini kaybedecek olmasına rağmen, geliştiriciler tarafından hala desteklenmeye devam edecektir.

Steam’de Windows’un genel kullanım oranı Nisan 2025’te %96,1 seviyesinde kalmıştır. Ardından Linux %2,27 (-0,06 puan) ve macOS %1,62 (+0,04 puan) ile sıralanmaktadır.

Yükselen Donanım Trendleri

Donanım tercihlerinde, Nvidia RTX 4060’ın dizüstü bilgisayar versiyonu sürpriz bir şekilde ilk sıraya yerleşirken, RTX 3060 ikinci sıraya geriledi. En çok tercih edilen GPU olan RTX 4060, katılımcıların %4,8’lik bir kesimi tarafından kullanılmaktadır. RTX 3060 ise %4,57 ile ikinci sırada yer alıyor.

Diğer donanım tercihleri arasında 16 GB RAM (%43,86), 6 çekirdekli işlemci (%30,26), 8 GB video belleği (%34,25), 250 GB’a kadar birincil depolama alanı ve 1080p ekran (%55,27) öne çıkmaktadır.

Related Posts

Yapay zeka, suçları gerçekleşmeden önce tespit edebilir mi?

Bilim kurgu filmlerini aratmayan bir adımla New York, metro platformlarında potansiyel suçları henüz gerçekleşmeden yapay zeka ile tespit etmeye hazırlanıyor. Geliştirilen sistemin başarıya ulaşması durumunda kent genelinde daha geniş uygulamalara geçilmesi gündemde.

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.

Ucuz ve dayanıklı: Ulefone Armor X32 tanıtıldı

Ulefone, dünyaın ilk çift ekranlı sağlam telefonu Armor 30 Pro’nun ardından uygun fiyatlı bir model tanıttı. Popüler Armor serisine eklenen yeni model, uygun fiyatlı ve zorlu koşullara dayanıklı akıllı telefon arayanlara hitap ediyor. Ulefone Armor …

Samsung’dan Nvidia için stratejik hamle: 12 katmanlı HBM3E yongaları üretimde

Samsung Electronics, yapay zeka teknolojileri için kritik öneme sahip olan yüksek bant genişlikli bellek (HBM) yongalarının üretiminde önemli bir adım attı. Şirket, Nvidia için geliştirdiği 12 katmanlı HBM3E yongalarının seri üretimine …

Gücünü toryumdan alan reaktör: Çin, sessizce yeni enerji çağına mı giriyor?

Gobi Çölü’nde yer alan deneysel reaktör, klasik nükleer yakıtların dışında toryum ve erimiş tuzla çalışıyor. Bu teknoloji, hem kesintisiz enerji üretimi hem de nükleer güvenlik açısından dikkat çekici sonuçlar vadediyor.

Google NotebookLM kendi uygulamasına kavuşuyor

Google genelde son kullanıcıya yönelik yapay zekâ özelliklerini Gemini ara yüzü üzerinden sunuyor ancak akademik gibi görünse de herkesin kolay bir şekilde yararlanabileceği ikinci bir ara yüzü daha var.  Google NotebookLM cebinize giriyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir