Yeni TMS Cihazı ile Depresyon ve Anksiyete Tedavisine Umut

Depresyon ve Anksiyete Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım

Kahramanmaraş HG Hospital, deprem sonrası artan psikiyatrik rahatsızlıklara umut olacak bir adım attı. Hastanede hizmete giren Transmanyetik Stimulasyon (TMS) cihazı, depresyon, anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu gibi problemlerde etkili bir tedavi seçeneği sunuyor.

Hastanenin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz, cihazın önemini vurgulayarak, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklarda ilaçsız ve yan etkisiz bir tedavi imkanı sunduğunu belirtti.

TMS cihazı, FDA onaylı ve beynin belirli bölgelerine elektromanyetik uyarılar göndererek sinir hücrelerini aktive ediyor. Bu sayede beyin aktivitesi dengeleniyor ve hastaların durumunda belirgin bir iyileşme sağlanıyor.

Ayrıca, TMS tedavisi sayesinde beyindeki nöronlar ve ileti sistemi daha sağlıklı çalışarak, farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılabiliyor. Özellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, migren gibi sorunlara karşı etkili bir çözüm sunuyor.

Dr. Öksüz, TMS tedavisinin güvenli ve yan etkisiz bir yöntem olduğunu vurgulayarak, hastaların tedavi süreci boyunca uyanık kaldıklarını ve herhangi bir anesteziye gerek olmadığını belirtti.

TMS tedavisinin klinik sonuçları olumlu yönde etkilediği ve özellikle ilaçlara dirençli hastalarda başarılı sonuçlar verdiği belirtiliyor. Tedavi süreci hastanın durumuna göre planlanıyor ve genellikle haftada 5-6 seans şeklinde uygulanıyor.

Yaşlı ve polifarmasi hastalarında ilaçların sadeleştirilmesine yardımcı olan TMS tedavisi, depresyon gibi dirençli vakalarda da etkili bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Sağlık

Related Posts

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?