İçişleri Bakanlığı’ndan Sokak Hayvanları İçin Proje

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, SOKAK HAYVANLARI İÇİN PROJE BAŞLATTI

İçişleri Bakanlığı, sokak köpeklerinin saldırılarının önlenmesi ve sokak hayvanlarının daha doğal yaşam alanlarında yaşayabilmesi adına 51 ilde harekete geçti. Bu kapsamda bakan yardımcıları, valiler öncülüğünde doğal yaşam alanları oluşturulması için çalışmalar yürütecek.

İçişleri Bakanlığı, sokak hayvanlarının saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanma vakalarını önlemek, aynı zamanda bu hayvanların daha doğal ve temiz ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattı. Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu, Bülent Turan, Mehmet Sağlam ve Mehmet Aktaş 30 büyükşehir dışındaki 51 ile görevlendirildi. Bu bakan yardımcıları, Ramazan Bayramı sonrasında görev dağılımı yapacak ve 51 ilde valilerin liderliğinde belediye başkanları ve il özel idaresi yetkilileri ile bir araya gelerek sokak hayvanları barınaklarını inceleyecek. Ayrıca, bu 51 ilde doğal yaşam alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalara da katılacaklar.

Proje kapsamında yapılan toplantı ve incelemeler neticesinde 51 ilden 44’ü ziyaret edildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Karaman, Çankırı, Çorum, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Yalova, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bilecik illerini ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Bülent Turan ise Bartın, Karabük, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’yi ziyaret etti. Mehmet Aktaş Muş, Siirt, Şırnak, Afyonkarahisar, Uşak, Sinop, Amasya, Aksaray, Adıyaman, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl illerini ziyaret ederken, Mehmet Sağlam da Kütahya, Osmaniye, Nevşehir, Kilis, Niğde, Bitlis, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Isparta ve Burdur illerine gerçekleştirdiği ziyarette projenin detaylarını paylaşarak, sahipsiz köpeklerin sokaktan toplanması, aşılanması, kısırlaştırılması, küpelenmesi, dijital kayıt altına alınması ve mümkünse sahiplendirilmesi gibi adımların atılacağını belirtti. Ayrıca, ‘Yaşlısı camiye gidemiyor, çocuklar okula gidemiyor’ gibi sorunlar yaşayan toplumun bu konudaki taleplerine de değindi.

Proje kapsamında 51 ilin ardından 30 büyükşehirde yeni projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Sahipsiz hayvanlar konusundaki çalışmaların ardından hayvan bakımevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin incelenmesi ile doğal yaşam alanlarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet ÇINAR – Kamera: ARŞİV

Related Posts

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Kazakistan Sağlık Turizmi Fuarı

ALZ Kazakistan Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı Almatı’da başarıyla gerçekleştirildi

Kemik Erimesi: Kırılgan Yaşlılık

Her 3 kadından 1’i, her 5 erkekten 1’i yaşamı boyunca osteoporoz kaynaklı kırık riskiyle karşı karşıya. Kemikler, yaşla birlikte kütle ve yoğunluk kaybeder. Kalça kırığı sonrası ilk 1 yıl içinde erkeklerde ölüm riski % 37, kadınlarda % 28’dir.

Bilirkişilik Eğitimleri Başladı

Bilirkişilik eğitimlerinin başladığını duyuran Türk Tabipler Birliği, web sitesinden yaptığı açıklamada detayları aktardı. 

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Prof. Dr. Esra Çöp: Yapay güzellik algısı yeme bozukluğu nedeni

Kara Veba geri mi döndü? İlk kez insandan insana bulaştı: ‘Zatürreyle geçiyor’

Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, 2023 yılında yeniden ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, tarihte ilk kez insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?