Trump Erdoğan’ı övdü ama ‘Rahibi nasıl geri aldık’ hatırlatmasını unutmadı: Netanyahu zirvesinde Erdoğan mesajı

Trump, Netanyahu’yu Beyaz Saray’da Ağırladı ve Erdoğan’a Övgüler Yağdırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ağırladı. Başbakan Netanyahu’yu ziyaretin ardından yaplan açıklamada, Türkiye’nin ABD ile iyi ilişkilere sahip olduğunu ve İsrail’in Türkiye ile çatışmadan kaçınmanın yollarını görüştüklerini belirtti.

Netanyahu, Trump’ın Erdoğan ile olan olumlu ilişkilerine atıfta bulunarak, Ankara ile Tel Aviv arasındaki olası çatışmaların önlenmesi için ideal bir arabulucu olabileceğini vurguladı.

İki liderin buluşmasında İran ile olası savaş durumu beklenirken, Trump’ın Erdoğan hakkındaki övgü dolu sözleri ve Rahip Brunson olayını hatırlatması dikkat çekti.

Trump, Erdoğan için “O benden hoşlanıyor ve basının çok sinirleneceğini biliyorum, ama hiçbir zaman bir sorunumuz olmadı ve çok şey atlattık hatırladığınız gibi” ifadelerini kullandı. Ayrıca Türkiye’de tutuklu bulunan Rahip Brunson’ı geri aldıklarını da hatırlattı.

Trump ayrıca Erdoğan’a “Tebrikler… 2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye’nin kontrolünü ele aldın” diyerek onu takdir etti. İki lider arasındaki ilişkilerin önemli olduğunu belirterek, Türkiye ile yaşanan sorunların çözülebileceğini vurguladı.

Related Posts

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.

Düğün salonunun önünde adeta savaş çıkardılar

Bursa’da bir düğün salonunda iki aile arasında çıkan tekme ve yumruklu kavga, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Netanyahu’nun oğlunun korkudan adını değiştirdiği ortaya çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi

Son dakika… Erzurum’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi… AFAD, Erzurum’un Köprüköy ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Gün içinde İstanbul’da da hissedilen Bursa merkezli bir deprem meydana gelmişti.