YÖKAK 5 yıl süreyle kurumsal akreditasyon verilen üniversiteleri açıkladı

YÖK, Üniversiteleri Kurumsal Akreditasyon Programı ile Değerlendiriyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, YÖK Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu’nun (YÖKAK) mart ayı toplantısında alınan kararla değerlendirmeye alınan üniversitelerin Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akredite edildiği bildirildi.

Açıklamada, değerlendirmelere ilişkin YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın, Türkiye’deki üniversitelerin kalite güvencesi sistemlerinin daha kapsamlı, paydaş odaklı ve yenilikçi bir yaklaşımla geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirttiği aktarıldı.

Kocabıçak, 2024 yılı için 35 yükseköğretim kurumunun Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında değerlendirildiğini ve programın YÖKAK tarafından belirlenen ölçütlere uygun olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kurumsal Akreditasyona Sahip Üniversitelerin Avantajları

Kocabıçak, ölçütleri yeterli düzeyde karşılayan 4 yükseköğretim kurumuna 5 yıl süreyle tam akreditasyon, kısmen karşılayan 27 yükseköğretim kurumuna ise 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon verildiğini belirtti. Ayrıca, 4 yükseköğretim kurumunun akreditasyon başvurusunun reddedildiği bilgisine yer verdi.

Kurumsal akreditasyona sahip üniversitelerin eğitim kalitesinin güvence altına alındığını vurgulayan Kocabıçak, bu durumun diplomanın uluslararası alanda tanınması, nitelikli öğrenci ve akademisyen çekme, sürekli iyileştirme, paydaşlarla güçlü ilişkiler ve araştırma olanaklarının artması gibi birçok avantajı beraberinde getirdiğini belirtti.

Kocabıçak ayrıca, ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunda YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon verilen yükseköğretim kurumlarıyla ilgili bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Kurumsal akreditasyon alan üniversitelerin Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvencesi Tescil Kuruluşu (EQAR) veri tabanına kaydedildiğini belirten Kocabıçak, bu durumun üniversitelere Avrupa ve dünya çapında denklik, tanınırlık ve görünürlük açısından önemli avantajlar sunduğunu dile getirdi.

Kurumsal Akreditasyon Alan Üniversiteler

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 5 yıl süreyle tam akreditasyon alırken, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, Kastamonu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ise koşullu akreditasyon almaya hak kazandılar.

Related Posts

Camın ustaları Denizli’de buluşuyor | 8. Denizli Cam Bienali’nde Japon Sanatçı Ayako Tani ilk kez Türkiye’de

Camın ustaları Denizli’de buluşuyor | 8. Denizli Cam Bienali’nde Japon Sanatçı Ayako Tani ilk kez Türkiye’de

İl içi isteğe bağlı yer değiştirme 2025 başvuru başladı! Öğretmenlerin il içi atama takvim bilgileri

Öğretmenlerin 2025 Yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Başvurular mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Peki, MEB il içi yer değiştirme 2025 ne zaman, başvuru şartları neler? İşte, Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzu!

Başarısız teze diploma haberimiz Meclis gündeminde

CHP’li Yüksel Taşkın, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ndeki iddiaları yanıtlaması isteğiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soru önergesi verdi.

‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Temel hedefimiz; üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak, sürdürülebilir bir yükseköğretim sistemi inşa etmek, üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası itibarını güçlendirmek adına atılması gereken somut adımları içeren bir stratejik çerçeve oluşturmak. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak. Bilişim ve yapay zekâ temelli programlar gibi büyük önem verdiğimiz siber güvenlikle ilgili olarak da ön lisans ve lisans programlarının sayısını artıracağız” dedi.

İzmir Barosu, Çocuk Hakları İhlallerine Dikkat Çekti

(İZMİR) – İzmir Barosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir basın açıklaması düzenleyerek, çocuk hakları alanındaki ihlallere dikkat çekti. Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “Cumhuriyet’e ve demokratik değerlere yönelik saldırılar …

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Aile – Çocuk Masal Şenliği

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile – Çocuk Masal Şenliği programında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Okulda öğretilenlerin, okulda davranış kazanılması gereken boyutları evde, ev ortamında …