Suriye Savunma Bakanlığı Lazkiye’de yaşananlar için komisyon kurulacağını açıkaldı

Askeri Komite Operasyon Talimatlarını İnceliyor

SON DAKİKA: SANA’nın haberine göre, komitenin, operasyonlar sırasında komutanlık talimatlarına uyulup uyulmadığını titizlikle inceleyeceği belirtildi. Eğer ihlal tespit edilirse, sorumlular askeri mahkemeye sevk edilecek.

Bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Askeri operasyonlarımızın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde yürütülmesine büyük önem veriyoruz. Bu komite, olası ihlallerin tespiti ve soruşturulması konusunda kritik bir rol oynayacak.” dedi.

Komitenin ayrıca operasyonlar sırasında sivillerin korunması, gereksiz güç kullanımının önlenmesi ve askeri etik kurallarına uyulması gibi konuları da inceleyeceği ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

SON DURUM NEDİR?

Suriye’deki güvenlik güçleri, Beşar Esad’a sadık bir grup milis olan “Sahil Kalkanı Tugayı” ile şiddetli çatışmalara girmiş durumda. Bölgeden gelen bilgilere göre, yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdulrahman, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, son iki günde Suriye güvenlik güçleri ve bağlı silahlı kişilerin çoğunluğu Alevi azınlığa mensup 340’tan fazla sivili öldürdüğünü belirtti.

Related Posts

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.