Vatikan’dan Papa’nın sağlık durumuna ilişkin açıklama: ‘Geceyi sakin geçirdi’

Papa Franciscus’un Sağlık Durumu Stabil

Katoliklerin dini lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, dünkü bronkospazm krizi ve solunumunun kötüleşmesinin ardından geceyi sakin geçirdi. Durumunun stabil olduğu bildirildi.

AA’nın aktardığına göre, şubat ayı başında şiddetli bronşit geçiren ve Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde yatan 88 yaşındaki Papa, çift taraflı zatürre teşhisi konulmuştu. Vatikan, Papa’nın sağlık durumuyla ilgili akşam saatlerinde yeni bir açıklama yaptı.

Vatikan’ın açıklamasında, “Papa’nın klinik durumu stabil. Mekanik ventilasyon ve yüksek akımlı oksijen terapisi görüyor. Ateşi yok ve lökositoz belirtileri gözlenmiyor” denildi.

Hemodinamik parametrelerinin stabil olduğu belirtilen açıklamada, Papa’nın beslenmeye devam ettiği ve solunum fizyoterapisini düzenli olarak yaptığı vurgulandı.

Vatikan’dan yapılan açıklamada, Papa’nın dünkü bronkospazm krizinden sonra geceyi sakin geçirdiği ve dinlendiği belirtildi. Ayrıca, doktorların hastalığın gidişatı konusunda temkinli oldukları ifade edildi.

Kronolojiye Bakış

Papa Franciscus, 9 ve 12 Şubat’taki etkinliklerde bronşit geçirdiğini ve nefes almakta güçlük çektiğini söylemişti. 14 Şubat’ta hastaneye kaldırılan Papa’nın solunum yollarında enfeksiyon tespit edilmişti.

Vatikan, 18 Şubat’ta Papa’nın çift taraflı zatürre geliştiğini ve durumun karmaşık olduğunu duyurmuştu.

Doktorları, 21 Şubat’ta Papa’nın hayati tehlikesinin olmadığını söylemişti. 22 Şubat’ta astım krizi geçiren Papa için durumunun kritik olduğu açıklanmıştı.

24 Şubat’ta Papa’nın sağlık durumunda hafif bir iyileşme gözlemlendiğini belirten Vatikan, 25 Şubat’ta durumun kritik ama stabil olduğunu açıklamıştı.

Vatikan, bronkospazm krizi sonrasında Papa’ya yapılan müdahalenin olumlu sonuç verdiğini ifade etmişti. Papa Franciscus, 2013’ten bu yana Katoliklerin ruhani lideri olarak görev yapıyor ve hastalık öyküsü bulunuyor.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Düşen kuzenini kurtarmaya çalışırken birlikte boğulmuşlar

Şanlıurfa’da sulama kanalında boğulan 2 kuzenden İbrahim Halil Kılıç’ın (13) dengesini kaybederek suya düştüğü, bu sırada Rüveyda Demir’in (12) kuzenini kurtarmaya çalıştığı ve birlikte akıntıya kapıldıkları ortaya çıktı.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: Yoksulluğumuzu dahi konuşamaz hale geldik

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, TBMM’deki grup toplantısında gündeme açıklamalarda bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu “Üzülme” sergisini paylaştı: Bir siyasetçinin en güçlü sevgi kaynağı çocukların sevgisi

Ekrem İmamoğlu “Üzülme” sergisini paylaştı: Bir siyasetçinin en güçlü sevgi kaynağı çocukların sevgisi

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü.

Harvard Rektörü Garber: Trump yönetiminin talepleri akademik bağımsızlığı tehdit ediyor

Harvard Rektörü Garber: Trump yönetiminin talepleri akademik bağımsızlığı tehdit ediyor