Antalya’da “31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı” açıldı

ANFAŞ Tarafından Düzenlenen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı Antalya’da Başladı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından organize edilen 31. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fuarda, 300 firma ve 1000 marka yer alırken ulusal ve uluslararası sektör paydaşlarından 40 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, açılışta yaptığı konuşmada gıdanın önemine vurgu yaparak Kahramanmaraş depremlerinde yaşanan olayları örnek gösterdi. Şahin, gıda güvenliğinin dünyanın bir meselesi olduğunu belirtti.

Vali Şahin ayrıca kaçak alkol nedeniyle yaşanan sorunlar sebebiyle gıda tedarik süreçlerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak gıda güvenliğinin kritik bir konu olduğunu dile getirdi.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ise fuarın başarılı geçmesini dileyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

“Firmalar Yüzde 25 İndirim Yaparak Halka Jest Yapsın”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fuarın amacının Antalya turizmine katkı sağlamak ve ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Palandöken, fuardaki firmalara bugünün anısına en az 1 ay fiyatlarında yüzde 25 indirim yaparak halka jest yapmalarını tavsiye etti. Ayrıca gıda enflasyonuna dikkat çeken Palandöken, firmaların devletin gıda enflasyonundaki çalışmalarına destek olmaları gerektiğini ifade etti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ise fuarın Antalya için büyük bir katma değer sağladığını söyledi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Arif Çetin de gıdanın ve enerjinin geleceğin en etkili silahı olduğunu belirterek fuarın başarısından mutluluk duyduğunu ifade etti.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ise fuarın bu yıl yüzde 30 daha büyüdüğünü ve başarılı geçmesini diledi. Fuar, 31 Ocak’ta sona erecek. (AA)

Related Posts

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı yerde anılacak

Polis ve sivil giyimli saldırganlar tarafından darbedilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ALİKEV, DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’nin çağrısıyla yarın saldırıya uğradığı sokakta anılacak. Öğrenciler ise öncesinde üniversitede Ali İsmail’i anacak.

Almanya’da spor uçağı konut terasına düştü: 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde, Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına çarparak düştü. Kazada, biri pilot olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Hamas’tan ABD’nin ateşkes önerisine yanıt: “10 esir serbest bırakılacak”

Hamas, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un sunduğu ateşkes önerisine dair cevabını arabuluculara teslim ettiklerini bildirerek, hayatta olan 10 esir ile 18 esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.

‘Etkin pişmanlık’la tahliye edilen müteahhitten 3 farklı ifade… İmamoğlu’nu suçladı, tahliye oldu!

BB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan müteahhit Seyfi Beyaz’ın ifadeleri tartışma yarattı. Beyaz, ilk ifadesinde suçlamadığı Ekrem İmamoğlu’nu, tahliyesine giden süreçte iki kez daha ifade vererek suçladı.

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

Japonya, Suriye’ye yönelik yaptırımları kısmen kaldırdı

İstanbul’da kontrollü yıkım esnasında bitişikteki bina hasar gördü

İstanbul’da kontrollü şekilde yıkımı gerçekleştirilen bir apartmanın bitişiğindeki binanın 4’üncü katındaki daire hasar gördü.