Çin’den bir vatandaşının “casusluk” şüphesiyle Filipinler’de gözaltına alınmasına tepki

Çin, Filipinler’in Öne Sürüldüğü Casusluk İddiasına Tepki Gösterdi

Çin, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” şüphesiyle gözaltına almasına tepki gösterdi.

Çin’in Manila Büyükelçiliği, Filipinler’in bir Çin vatandaşını “casusluk” şüphesiyle gözaltına almasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Pekin’in, vatandaşının “casusluk faaliyetleri” iddiasıyla gözaltına alınmasını protesto ettiği belirtilen açıklamada, söz konusu suçlamanın “temelsiz ve iftira niteliğinde” olduğu vurgulanarak, gözaltına alınan kişinin meşru hak ve menfaatlerinin korunması talep edildi.

Açıklamada, “Filipinler’i kararını gerçeklere dayandırmaya, suçluluk varsayımında bulunmamaya, temelsiz siyasi spekülasyonlara son vermeye, ilgili davaları hukuka uygun ve tarafsız bir şekilde ele almaya, ikili konsolosluk anlaşmasının yükümlülüklerini ciddiyetle yerine getirmeye ve büyükelçilik yetkililerinin konsolosluk ziyaretlerini mümkün olan en kısa sürede düzenlemeye çağırıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Filipinler basınında 20 Ocak’ta yer alan haberlerde, bir Çin vatandaşının “casusluk faaliyetlerinde” bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındığı ve askeri tesislerde casusluk yapmak için kullanılabileceği değerlendirilen ekipman ele geçirildiği belirtilmişti. (AA)

Yazar Hakan Kırkoğlu’dan ‘Kısmet ve Niyet’ Hakkında Bilgilendirme

Related Posts

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebi

CHP’li milletvekillerine 33 ayrı suçtan dokunulmazlıkların kaldırılması talebi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack’tan Lübnan’a ziyaret: Hizbullah’ın talepleri masaya yatırıldı

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile “Lübnanlıların endişeleri ve Hizbullah’ın taleplerini” ele aldıklarını belirtti. Berri, görüşmede ayrıca bölgedeki güncel gelişmeler ve siyasi durumun da değerlendirildiğini kaydetti.

BRICS zirvesinde gündem ekonomi: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan şeffaflık, eşitlik ve evrensellik mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin küresel ekonomiyi evrensellik, şeffaflık, eşitlik ilkelerine dayalı bir sistem haline getirmeye çalıştığını dile getirdi.

Mezar yeri başkasının çıkınca, aileden habersiz cenazeyi çıkarıp yan mezara defnettiler

Batman’da hayatını kaybeden Mehmet Ekin’in (75) Asri Mezarlık’a defnedilen cenazesi, iddiaya göre mezar yerinin daha önce başkasına satıldığı gerekçesiyle aileden ve savcılıktan izin alınmadan yandaki başka bir mezara taşındı. Durumu 10 gün sonra fark eden Ekin’in ailesi, sorumlular hakkında şikayetçi olup mezarlıkta nöbet tutmaya başladı. Belediye yetkilileri ise olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Köylülerden, AKP’li belediye önünde ‘çöp tesisi’ tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine kurulması planlanan çöp tesisine karşı çıkan köylüler, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.