25 yıldır gemilerde ama ne kaptan ne de mürettebat!

Mario Salcedo: 25 Yıldır Gemi Yaşamını Tercih Ediyor

Denizlerin müdavimi Mario Salcedo, tam 25 yıldır “Royal Caribbean” gemilerinde yaşayarak geçen günlerde tam 1.000’inci gemi seyahatini tamamladı. Artık “karada yürümeyi unuttuğunu” söyleyen Mario, gemi yaşamını öylesine benimsemiş ki “karada olmaktan daha rahat geliyor” diyor.

“Süper Mario” Lakabıyla Tanınıyor

Gemi dünyasında “Süper Mario” olarak bilinen Salcedo, balkonlu bir kabin için yılda yaklaşık 101.000 dolar (yaklaşık 3.6 milyon TL) harcıyor. Bu yaşam tarzını ise yatırım yönetimi işleriyle finanse ediyor.

Royal Caribbean’daki itibarı o kadar yüksek ki bazı gemilerde mürettebat, güvertede onun için masa ve sandalyelerle “Süper Mario’nun Ofisi” adını verdikleri alanlar oluşturmuş.

“Gemi Hayatı Hiç Sıkıcı Olmuyor”

Sosyal medyada bulunmayan Mario, bir röportajında şunları söylüyor: “Gemi hayatı hiç sıkıcı olmuyor. O kadar alıştım ki, gemide olmak karada olmaktan daha rahat.”

Küba doğumlu iş insanı, 1997’de ilk kez bir tura katıldığında bu yaşam tarzına âşık olmuş. Birkaç farklı şirketle denemeler yaptıktan sonra, Royal Caribbean’ın gemilerini kendine en uygun bulmuş. 2000 yılından bu yana neredeyse aralıksız olarak Royal Caribbean gemilerinde yaşıyor. Pandemi döneminde 15 aylık bir ara dışında, sadece birkaç gününü karada geçiriyor.

1000’inci Turunu Karayipler’de Tamamladı

Mario’nun 1.000. seyahati, 5 Ocak’ta Miami’den kalkış yapan Explorer of the Seas gemisinde gerçekleşti. 11 gecelik tur, Panama ve Güney Karayipleri’ni kapsıyordu.

Günlerinin yaklaşık beş saatini çalışarak geçiren Mario, geri kalan zamanı “eğlenerek” değerlendiriyor. “Sıfır stres, mükemmel bir yaşam tarzı” diyen Mario, gemi hayatını “bulabileceğim en iyi yaşam biçimi” sözleriyle ifade ediyor.

Related Posts

Otel çalışanlarından turistlere unutulmaz ders

Yunanistan’ın popüler turizm adası Zakintos’ta otel çalışanlarının, sabahın köründe şezlong kapmak için havlularını bırakan turistlere verdiği ders, sosyal medyada viral oldu.

Gazze’de can kaybı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 118 artarak 57 bin 130’a yükseldi.

Düğün salonunun önünde adeta savaş çıkardılar

Bursa’da bir düğün salonunda iki aile arasında çıkan tekme ve yumruklu kavga, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Netanyahu’nun oğlunun korkudan adını değiştirdiği ortaya çıktı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun 2022’de eğitimi için İngiltere’ye gitmeden önce korktuğu için adını değiştirdiği ortaya çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi

Son dakika… Erzurum’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi… AFAD, Erzurum’un Köprüköy ilçesinde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Gün içinde İstanbul’da da hissedilen Bursa merkezli bir deprem meydana gelmişti.

İran o işbirliğini askıya aldı: ‘Bombalamayla yok edemezler’

İsrail ve İran çatılmalarının ardından İran Meclisi’nin kısa süre önce kabul ettiği ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile işbirliğini askıya alan yasa, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın onayının ardından bugün resmen yürürlüğe girdi. Bunun …